Aukso kaina gali lengvai pakilti virš 1500 dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-09-27 17:06 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje vertingųjų metalų išgavėja Barrick Gold kompanija pareiškė, kad jų manymu, aukso kaina gana lengvai gali pagerinti dabartinius savo kainos rekordus ir ateinančiais metais pakilti virš 1500 dolerių kainos ribos.

„Iš to ką mes matome, vis dar į šią rinką ateina rekordinis kiekis naujų žaidėjų“ – pareiškė Barrick Gold kompanijos vyriausias finansininkas Jamie Sokalsky.

„Aš manau, kad nuo dabartinio lygio aukso kaina dar gali gerokai ūgtelėti. Kitais metais aukso kaina be vargo pasieks naujas aukštumas ir šoktels virš 1500 dolerių kainos“ – pridėjo jis.

Priminsime, kad pastarosiomis savaitėmis aukso kaina kyla nuosekliai aukštyn ir tuo pačiu šturmuoja vis naujas visų laikų aukštumas. Šiandieninės prekybos metu už vieną unciją aukso rinkoje jau mokama beveik po 1300 dolerių.

Jis taip pat palygino dabartinę aukso kainą su ta, kuri buvo 1980 metų pradžioje, kuomet įvertinus infliacijos įtaką bei dabartines kainas, tuomet už unciją aukso rinkoje buvo mokama po 2300 dolerių.

„Atsižvelgiant į visus veiksnius, kurie yra susiję su auksu, t.y. makroekonominiai rodikliai, pasiūlos ir paklausos faktoriai, geopolitinė įtampa, bei įsiskolinimo krizė – aš manau, kad šiuo metu yra gerokai daugiau priežasčių pirkti auksą, nei jį parduoti“ - pareiškė Barrick Gold kompanijos vyriausias finansininkas Jamie Sokalsky.

Pastaruosius keletą metų gerokai šoktelėjo aukso ir kitų vertingųjų metalų paklausa rinkoje. Prasidėjus pasaulinei finansų krizei, po to kai Centriniai bankai ėmė švelninti vykdomą pinigų politiką ir tuo pačiu padidino likvidumą rinkoje bei atspausdino naujų pinigų, daugelis ėmė ieškoti investicijų, kurios leistų išsaugoti turimą kapitalą. Na o auksas tokiais atvejais yra tradiciškai laikomas kaip vienas iš saugiausių būdų investuoti pinigus.

Barrick Gold kompanijos vyriausias finansininkas Jamie Sokalsky pareiškė, kad anksčiau skelbtos šių metų kompanijos aukso išgavimo prognozės išlieka nepakitusios, t.y. 7.6 - 8 mln. uncijų.

„Pirmi du ketvirčiai buvo itin geri, todėl mes tikimės, kad mūsų planai gali būti viršyti“ – atskleidė jis, tuo pačiu pridėdamas, kad aukso išgavimo kaštai neturėtų didėti, ir turėtų sudaryti maždaug 425-455 dolerius uncijai.

„Mūsų pelno marža šiuo metu pastebimai didėja. Per antrą šių metų ketvirtį mūsų skirtumas tarp aukso pardavimo kainos ir patiriamų gavybos išlaidų sudarė net virš 700 dolerių už unciją“ – reziumavo Barrick Gold kompanijos vyriausias finansininkas Jamie Sokalsky.
 
Dar nėra komentarų