Verslo ir rinkų naujienos » R.Griffiths – tik bepročiai neinvestuoja į auksą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2011-01-11 16:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=11028


Neturėjimas aukso – tai beprotystės forma, kuri gali rodyti nesveikas mazochistines tendencijas, ir į tai turėtų atkreipti dėmesį gydytojai, pareiškė investicinės kompanijos Cazenove Capital techninės analizės strategas Robin Griffiths.

Per praėjusius metus aukso kaina šoktelėjo apie trisdešimt procentų, ir net kelis kartus užfiksavo vis naujus savo visų laikų didžiausius kainos rekordus. Ir tai jau buvo dešimti metai iš eilės, kuomet sistematikai brango šis vertingasis metalas.

Nuo 2001 metų pradžios nominalia verte aukso kaina šoktelėjo net virš keturių šimtų procentų.

„Nors Auksas per pastarąjį dešimtmetį kasmet aplenkdavo rinką, vis dar išlieka tiesinė tendencija. Anksčiau ar vėliau, auksas pajudės labai stipriai ir staigiai į viršų, ir per trumpą laiką jis sugebės pakilti kur kas labiau, nei pakilo per visą pastarąjį augimo ciklo dešimtmetį“ – prognozuoja Robin Griffiths.

Cazenove Capital kompanijos techninės analizės stratego nuomone, auksas kaip ir kitos žaliavos yra geras būdas apsisaugoti nuo gresiančios didelės infliacijos, kurią gali lemti Vakarų šalyse šiuo metu vykdomas ekonomikų skatinimas ir ypač pigių pinigų politika.

„Realūs aktyvai tampa puikia apsisaugojimo priemonę prieš intensyvų pinigų spausdinimą. Reikia investuoti į auksą, ir į kitus aktyvus susijusius su žaliavomis“ – reziumavo investicinės kompanijos Cazenove Capital techninės analizės strategas Robin Griffiths.