Verslo ir rinkų naujienos » Tai didžiausias absurdas per visą Moody's istoriją


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2012-06-22 15:42.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=14325


„Moody’s atliktas penkiolikos tarptautinių bankų skolinimosi reitingų sumažinimas, yra absurdiškas, nes finansų institucijų kondicija per pastaruosius keliolika metų yra geriausia“ - pareiškė Rochdale Securities kompanijos viceprezidentas Dick Bove.

„Tai vienas iš didžiausių absurdiškų dalykų, kurį per savo visą istoriją atliko Moody’s agentūra“ - teigė jis.

Jis mano, kad Amerikos bankų fundamentali padėtis per paskutinius ketverius metus dramatiškai pasikeitė, tačiau teigiama prasme. Nuosavo kapitalo ir turto santykis yra toks pats didelis, kaip ir 1938 metais, likvidaus turto dalis pasiekė paskutiniųjų trisdešimties metų aukštumas, auga rezervų dalis susijusi su blogomis paskolomis, kurios pastaruoju metu mažėja.

„Kalbant apie kiekvieną rodiklį, bankai per paskutinius vienuolika ketvirčių, lyginant su tais pačiais ketvirčiais prieš metus, nuolat gerina pelno rodiklius“ - atkreipia dėmesį Dick Bove.

Jis tai pat pabrėžė, kad jeigu pažiūrėtume į obligacijų rinką, kurioje Moody’s atliko reitingų korekciją, skolos vertybinių popierių, kuriuos išleido bankai, kainos auga.

„Ne tik didina savo vertę, tačiau tai daro sparčiau nei kalbant apie valstybinius skolos vertybinius popierius“ - tvirtina Rochdale Securities kompanijos viceprezidentas.