Straipsniai » Atsipalaidavimui » Ką sėkmingi žmonės daro savaitgalį, kad pirmadieniai būtų produktyvesni?

Sėkmingi žmonės visada turi strategiją kitai savaitei. Kalendoriuje galite sėdėti pusę savaitgalio arba 10 minučių sekmadienį. Jei susisteminsite, kas vyks artimiausiomis dienomis, pirmadienio rytą būsite pasiruošę 110 procentų.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-07-08 23:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=36265


Yra šimtai tūkstančių kasdienių įpročių, kurie padeda mums išlikti susikaupusiems, ramiems ir produktyvesniems darbe. Kurį iš jų rinktis? Billas Gatesas, Jeffas Bezosas ir kiti sėkmingi žmonės pateikia savo pasiūlymus. Tai, ką jie veikia savaitgalį, daro jų pirmadienius produktyvesnius.


Žurnalistas ir autorius Benjaminas Spallas per pastaruosius penkerius metus apklausė daugiau nei 300 garsių asmenų – nuo verslo lyderių ir vadovų iki olimpinių atletų ir menininkų – apie jų kasdienius įpročius. Savo mintis jis paskelbė CNBC. Štai ką kai kurie sėkmingi žmonės daro savaitgaliais, kad pirmadieniai būtų produktyvesni.


Papildomai pamiega

Kūnas ir protas neveiks geriausiai, jei neleisite jiems pailsėti. Timas Cookas, Billas Gatesas, Jackas Dorsey ir Jeffas Bezosas teigia, kad miega mažiausiai septynias valandas per parą. Miegoti tiek daug gali būti sunku, ypač jei dirbate darbą, dėl kurio dažnai reikia iki vėlumos būti biure. Jei pastebėjote, kad per savaitę per mažai miegate, naudokite savaitgalį, kad papildomai pamiegotumėte.


Jie leidžia laiką su savo artimaisiais

Jei jaučiatės kaltas dėl to, kiek mažai laiko galite praleisti su šeima ir draugais nuo pirmadienio iki penktadienio, nesate vieni. Nesvarbu, ar pasirinksite mankštintis su partneriu, ar vežiosite vaikus į parką, tai darydami savaitgalį išvengsite darbo dienos rūpesčių. Tačiau atminkite, kad jei turite dirbti savaitgalį, pabandykite tai padaryti šeštadienio rytą, kad nereikėtų apie tai galvoti visą likusį savaitgalį.


Jie sudaro ateinančios savaitės planą

Sėkmingi žmonės visada turi strategiją kitai savaitei. Kalendoriuje galite sėdėti pusę savaitgalio arba 10 minučių sekmadienį. Jei susisteminsite, kas vyks artimiausiomis dienomis, pirmadienio rytą būsite pasiruošę 110 procentų.


Jie skiria laiko tam, kas suteikia energijos

Kaip pabrėžia Benjaminas Spallas, daugelis jo pašnekovų savaitgaliais pusryčiauja lėčiau nei darbo dienomis, guli ant sofos su knyga, medituoja ar mankštinasi. Britų milijardieriaus Richardo Bransono šeštadienio vakarai susideda iš daugiau... vakarėlių. Sekmadienį jis užsiima fizine veikla, pavyzdžiui, irklentėmis.

Microsoft įkūrėjas Billas Gatesas teigė, kad laisvą laiką mieliau skiria veiklai, kuriai reikia kuo mažiau fizinių pastangų. „Žaisti bridžą yra gana senamadiškas dalykas, kuris man labai patinka“ – sakė jis.


Jie rūpinasi kasdienėmis pareigomis

Pareigos yra svarbios ir jei jų nevykdysite, jos kaupsis ir virs nerimo debesiu, kuris pakibs virš galvos. Sėkmingi žmonės vykdo kasdienius įsipareigojimus, pavyzdžiui, maisto pirkimas, skalbimas, sąskaitų apmokėjimas, bet neatideda to savaitgaliui. 

Norint tinkamai paskirstyti savo pareigas, darbo dienomis reikia joms skirti prioritetus. Tai gali būti taip paprasta, kaip nustatyti žadintuvą ketvirtadaliu valandos anksčiau. Tada, savaitgaliui atėjus, paskirkite bent valandą ar dvi, kad pasirūpintumėte darbais, kuriems reikia daugiau laiko ir dėmesio. Pajusite, kad viską kontroliuojate.


Jie skiria akimirką pamąstyti vieni

Sėkmingi žmonės savaitgalį naudoja tam, kad pamąstytų apie dalykus, kurie jiems svarbūs, kas jiems trukdė, ir apie savo karjerą. Harvardo tyrimas parodė, kad žmonės, kurie dienos pabaigoje praleido 15 minučių apmąstydami tai, ką išmoko per pastarąsias valandas, pasiekė 23 procentais didesnį produktyvumą ir geresnių rezultatų nei tie, kurie to nepadarė. Kiti tyrimai parodė, kad savirefleksija gali padėti tapti laimingesniems ir produktyvesniems.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais