Verslo ir rinkų naujienos » Danijos pensijų fondas parduos Tesla akcijas dėl ginčo Švedijoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-12-08 15:11.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=36925


Vienas didžiausių Danijos pensijų fondų PensionDanmark parduos Tesla akcijas dėl bendrovės atsisakymo sudaryti kolektyvinę sutartį su Švedijos profesinėmis sąjungomis, praneša naujienų agentūra Reuters.

Spalį Švedijoje prasidėjo streikas, o lapkritį Tesla automobilių iškrovimas Švedijos uostuose buvo užblokuotas dėl jos atsisakymo pasirašyti kolektyvinę darbo sutartį su įmonėje dirbančiais mechanikais. Protestas išplito į kitas regiono šalis.

Didžiausia Norvegijos privataus sektoriaus darbuotojų profesinė sąjunga Fellesforbundet trečiadienį paskelbė, kad nuo gruodžio 20 dienos pradės blokuoti Švedijos rinkai skirtų Tesla automobilių gabenimą. Anksčiau panašių veiksmų ėmėsi profesinės sąjungos Danijoje.

„Atsižvelgdami į konfliktą, kuris dabar išplito į Daniją, ir neseniai buvusį kategorišką Tesla atsisakymą sudaryti kolektyvinę sutartį su bet kurios šalies profesine sąjunga, padarėme išvadą, kad mums, investuotojams, dabar bus sunku daryti poveikį bendrovei“ – pranešė PensionDanmark.

„Todėl įtraukėme Tesla į įmonių, iš kurių traukiamės, sąrašą“ – priduriama pranešime.

Reuters rašo, kad nėra žinoma, kiek Tesla akcijų turi minimas Danijos pensijų fondas. Jo valdomas turtas siekia 317,3 mlrd. Danijos kronų (45,81 mlrd. dolerių).

Nuo šių metų pradžios elektromobilių gamintojos Tesla kapitalizacija pašoko beveik dvigubai.