Verslo ir rinkų naujienos » Rekordinės įplaukos į bitkoinų ETF


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-02-29 17:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=37257


Bitkoinas pastarosiomis dienomis sparčiai brangsta, o tai paaiškinama tuo, kad sausio mėnesį JAV buvo paleisti keli ETF, turintys tiesioginį poveikį kriptovaliutai. Naujausi duomenys tai patvirtina, pažymi Bloomberg.

Pinigų valdymo milžinės BlackRock įsteigtas spotinis bitkoinų ETF iShares Bitcoin Trust vien antradienį užfiksavo 520 mln. dolerių vertės lėšų įplaukas. Remiantis Bloomberg analize, tai yra rekordas šiame ETF rinkos segmente, taip pat antras pagal dydį vienos dienos pinigų įplaukimas į visus ETF JAV istorijoje.

Investuotojų „kriptomanija“, panašu, neblėsta, mat trečiadienį bitkoino kaina vienu metu buvo pašokusi virš 64 tūkstančių dolerių, o šiandien vėl artėja prie šio lygio. Taigi, esame vis arčiau 2021 metų lapkričio mėnesio rekordo, kai už vieną bitkoiną buvo mokama po beveik 69 tūkstančius dolerių. Vien šiais metais populiariausia pasaulyje kriptovaliuta Amerikos dolerio atžvilgiu jau spėjo pabrangti net virš keturiasdešimt penkių procentų.

„Atrodo, kad augimą pirmiausia lėmė ETF paleidimas. Kai kurie skaičiavimai rodo, kad mažiau nei 20 procentų investicijų konsultantų iki šiol gavo savo įmonių sutikimą investuoti pinigus į šiuos produktus. Tai procesas, kuris greičiausiai vaidins svarbų vaidmenį šiais metais“ – sakė skaitmeninio turto platformos FRNT Financial generalinis direktorius Stephane Ouellette.