Verslo ir rinkų naujienos » Grigeo grupė fiksavo veiklos rezultatų kritimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-05-23 17:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=37592


Sanitarinio buitinio popieriaus ir jo gaminių bei gofruotojo kartono ir pakuočių iš jo gamyba užsiimanti Grigeo grupė pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, kad pelnai krito labiau nei mažėjo pajamos.

Grupės pajamos per pirmus tris šių metų mėnesius siekė 48,66 mln. eurų, arba dešimt procentų mažiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį.

Tuo tarpu Grigeo grupės veiklos sąnaudos netgi augo, tad tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl jos pelnai per praėjusį ketvirtį traukėsi sparčiau už pajamas. EBITDA pelnas smuko trisdešimt devyniais procentais iki 7,4 mln. eurų, o štai grynasis pelnas dar labiau, t.y. 48,2 procento iki 4,246 mln. eurų.

Grupės pranešime rašoma, jog Higieninio popieriaus segmente produkcijos pardavimai per 2024 metų 3 mėnesius siekė 22,8 mln. eurų ir, lyginant su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 6 procentais. Pagrindinė kritimo priežastis – mažėjusios pardavimo kainos. Segmento bendrasis pelnas per šį laikotarpį sudarė 7 mln. eurų ir buvo 3,6 procento mažesnis palyginus su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Bendrasis segmento pelningumas neženkliai padidėjo nuo 30,1 iki 30,8 procento. Po žaliavų kainų stabilizavimo segmento pelningumas liko panašiame lygyje.

Medienos gaminių segmento pardavimo pajamos per tris 2024 metų mėnesius siekė 7,5 mln. eurų ir buvo 10,8 procento mažesnės, lyginant su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Pajamos smuko dėl mažėjusių pardavimo kainų reaguojant į žaliavų kainų kritimą. Paklausa išliko stipri ir bendrasis segmento pelnas pasiekė 1,8 mln. eurų ir buvo 82 procentais didesnis, lyginant su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Atitinkamai, bendrasis pelningumas padidėjo nuo 11,5 iki 23,5 procento. Žaliavos gofruotojo kartono ir susijusių gaminių segmento pajamos per 2024 metų tris mėnesius siekė 17,0 mln. eurų – bei buvo 14,9 procento mažesnės negu atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Pajamų kritimą iš esmės lėmė mažėjusios pardavimo kainos atsižvelgiant į žaliavų kainų pokytį. Bendrasis segmento pelnas mažėjo ir siekė 3,0 mln. eurų Atitinkamai, segmento bendrasis pelningumas sumažėjo nuo 21,1 iki 17,5 procento.

Grigeo akcijų kaina šiais metais pasikoregavo virš dviejų procentų, o per pastaruosius vienerius metus paaugo 26,8 procento. Palyginimui, OMX Vilnius GI indekso vertė atitinkamai paaugo 3,1 procento bei krito keturiais procentais.