Verslo ir rinkų naujienos » W.Buffett intensyviai perka naftos kompanijos akcijas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-06-19 15:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=37690


Puikiai visiems žinomo investuotojo Warren Buffett investicinė kompanija Berkshire Hathaway per paskutines devynias prekybos sesijas intensyviai pirko Occidental Petroleum akcijas. Tad savo dalį Hiustone įsikūrusioje naftos ir dujų išgavėjoje ji padidino iki beveik 29 procentų.

Nuo birželio 5 dienos minima investicinė bendrovė įsigijo iš viso dar 7,3 mln. Occidental akcijų, kurių pirkimo kaina buvo šiek tiek mažesnė arba didesnė nei 60 dolerių, rodo dokumentai.

Tad dabar Berkshire Hathaway valdo jau daugiau nei 255 mln. minimos naftos kompanijos akcijų, o tai sudaro 28,8 procento viso jos kapitalo. Tai šeštas pagal dydį šios investicinės kompanijos turimas akcijų paketas, o ji tuo pačiu tapo didžiausiu Occidental instituciniu investuotoju.

Berkshire Hathaway taip pat valdo 10 milijardų dolerių vertės Occidental Petroleum privilegijuotųjų akcijų ir turi varantų įsigyti dar 83,9 mln. paprastųjų nuosavybės vertybinių popierių už 5 mlrd. dolerių arba po 59,62 dolerius už akciją. Varantai buvo gauti kaip dalis bendrovės 2019 metų sandorio, kuris padėjo Occidental finansuoti Anadarko Petroleum įmonės pirkimą. Visiškas pageidaujamo kapitalo išpirkimas galėtų padidinti Berkshire nuosavybės teisę į Occidental virš 40 procentų.

Legendinis investuotojas Warren Buffett patikslino, kad neplanuoja perimti visos naftos kompanijos, kurią kadaise įkūrė legendinis naftininkas Armand Hammer, kontrolės. Po to, kai Berkshire Hathaway gavo teisės aktų leidimą įsigyti net 50 procentų akcijų, buvo spėliojama apie perėmimą.

Nuo šių metų pradžios Occidental Petroleum akcijų kaina pakilo apie tris procentus, kai Berkshire Hathaway A klasės akcijų vertė paaugo virš trylikos procentų, o B - virš keturiolikos procentų.