Verslo ir rinkų naujienos » Auksas gera apsauga nuo JAV porinkiminės infliacijos rizikos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-06-20 14:36.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=37697


Investicinio banko Goldman Sachs strategai mano, kad auksas yra geriausia apsauga nuo galimo infliacijos padidėjimo po JAV prezidento ir Kongreso rinkimų, skelbia MarketWatch.

Banko strategai skaičiuoja, kad respublikonų partijos pergalė rinkimuose sukeltų didžiausią riziką susijusią su infliacijos augimu ir obligacijų grąža. Jie atkreipia dėmesį į šios partijos politikų signalizuotą ketinimą didinti muitus, stabdyti imigraciją, sugriežtinti sankcijas Irano naftai, mažinti mokesčius, taip pat norą daryti didesnę įtaką JAV centrinio banko politikai.

Goldman Sachs strategai mano, kad demokratų pergalė taip pat kelia infliacijos didėjimo riziką, daugiausia dėl galimybės padidinti įmonių apmokestinimą.

Investicinio banko nuomone, auksas yra geriausia apsidraudimo priemonė nuo didesnės infliacijos, nes jis tikisi, kad iki metų pabaigos jo kaina padidės iki 2700 dolerių už unciją, nes centriniai bankai ir toliau didins aukso dalį atsargose bei jį toliau pirks namų ūkiai Azijoje.

Kitas veiksnys, didinantis aukso patrauklumą, yra galimas apsidraudimo kaštų nuo JAV nemokumo padidėjimas, kilus susirūpinimui dėl skolos grąžinimo, atsirandančio dėl didėjančio deficito. Banko strategai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad aukso opcionų įsigijimas dabar yra gana pigus.

Nuo šių metų pradžios minimas vertingasis metalas Amerikos dolerio atžvilgiu pabrango virš trylikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus - beveik dvidešimt vienu procentu.