Verslo ir rinkų naujienos » Varis pigiausias per daugiau nei tris mėnesius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-07-22 17:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=37810


Pranešimai apie stebėtiną palūkanų mažinimą Kinijoje nepagerino nuotaikų pagrindinių metalų rinkoje. Vario kursas pirmadienį užfiksavo naują, daugiau nei trijų mėnesių žemiausią lygį, praneša Bloomberg.

Netauriųjų metalų rinkos nuosmukis tęsiasi. Praėjusią savaitę LMEX indeksas, atspindintis aliuminio, vario, švino, nikelio, alavo ir cinko kainas, susitraukė 5,6 procento, daugiausia per pastaruosius beveik dvejus metus.

Pirmadienį vario kaina krito jau šeštą sesiją iš eilės. Tai atspindi susirūpinimą dėl Kinijos ekonomikos. Jo nesusilpnino pirmadienį atliktas stebinantis šalies centrinio banko palūkanų normų sumažinimas.

Investuotojai nurodo, kad birželio mėnesį Kinijos vario eksportas išaugo daugiau nei dvigubai, o tai rodo, kad metalo vidaus paklausa susilpnėjo. Vario paklausa laikoma ekonominės padėties barometru.

Be to, dėl padidėjusio kiniško vario eksporto metalo atsargos Londono metalų biržos pasauliniuose sandėliuose išaugo iki aukščiausio lygio nuo 2021 metų rugsėjo mėnesio.

Po pietų varis pigo apie du procentus. Nuo metų pradžios jo kaina pakilo virš septynių procentų, o per pastaruosius vienerius metus - aštuoniais procentais.