Verslo ir rinkų naujienos » JAV obligacijos brangsta ilgiausiai per trejus metus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-07-30 15:51.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=37845


Augantis įsitikinimas būsimais FED palūkanų normų mažinimais lėmė tai, jog JAV obligacijos brango trečią mėnesį iš eilės. Paskutinį kartą toks geras laikotarpis joms buvo prieš trejus metus, praneša Bloomberg.

Dešimties metų trukmės JAV obligacijų pajamingumas pirmadienį krito daugiau nei 2 baziniais punktais iki 4,177 procento. Dvejų metų pajamingumas padidėjo mažiau nei vienu baziniu punktu iki 4,394 procento. Priminsime, kad balandžio pabaigoje dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas siekė 4,68 procento, o dviejų metų trukmės – 5 procentus.

JAV obligacijų pajamingumas smunka, nes rinka tikisi, kad po atostogų laikotarpio prasidės FED palūkanų normų mažinimas.

„Jei pažvelgsite į rinkos kainas, jos jau atsižvelgia į rugsėjo mėnesio sumažinimą. Kas toliau? Ar galime kirpti du kartus? Žinoma. Manau, kad didesnis rinkos klausimas – ar galime turėti šešis ar net daugiau“ – sakė Wells Fargo strategas Erik Nelson.

Apsikeitimo sandorių rinka į kainas įtraukė mažiausiai du 25 bazinių punktų sumažinimus šiais metais JAV iki šių metų pabaigos. Pirmasis vyks rugsėjo mėnesį.

„Esame rugsėjo mėnesio mažinimo stovykloje ir manau, kad yra didelė tikimybė, kad 2024 metais bus trys sumažinimai ir vienas 2025 metų pirmoje dalyje“ – sakė Kate Moore iš BlackRock. Jos nuomone, tai patvirtina numatomas didesnis deinfliacinis spaudimas šių metų pabaigoje.

David Mericle iš Goldman Sachs tikisi, kad trečiadienį pasikeis pareiškimo kalba, kuri rodys didesnį FED norą sušvelninti pinigų politiką dėl palankių makroekonominių duomenų.