Verslo ir rinkų naujienos » Lietuva Orlen grupei yra strateginė rinka


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-09-04 14:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=37988


Orlen tiria investavimo galimybes Lietuvoje, pirmiausia atsinaujinančių energijos šaltinių srityje, skelbiama grupės pranešime spaudai.

„Lietuva yra strateginė Orlen grupei rinka. Būtent čia veikia viena moderniausių naftos perdirbimo gamyklų, kuri, baigusi investicijas į hidrokrekingą, padidins aukštos maržos produktų gamybą 12 procentinių punktų, stiprindama Lietuvos energetinį saugumą. Baltijos šalyse ši investicija man yra ypač artima, nes kaip Orlen Lietuva prezidentas nuo pat pradžių dalyvavau jos rengimo procese“ – pranešime spaudai cituojamas vadovas Ireneuszas Fąfara.

„Tuo pačiu galvojame apie tolimesnes plėtros galimybes Lietuvos rinkoje, pirmiausia atsinaujinančių energijos šaltinių kontekste. Iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunama energija ne tik garantuos stabilius šaltinius, bet ir prisidės prie mūsų naftos perdirbimo gamyklų turto dekarbonizavimo“ - pridūrė jis.

Kaip pranešama, grupė įžvelgia potencialą ofšorinio turto plėtroje Lietuvoje. Planuose, susijusiuose su atsinaujinančios energetikos plėtra, numatyta ir galimybė investuoti į žaliojo vandenilio gamybą. Bendrovė taip pat analizuoja galimybę investuoti į sausumos vėjo ir saulės elektros parkus, kurie būtų šalia naftos perdirbimo gamyklos Mažeikiuose.

Šiuo metu Orlen Lietuva įgyvendina 970 mln. eurų investiciją į giluminio žalios naftos perdirbimo įrenginį, kuris sustiprins naftos perdirbimo gamyklos Mažeikiuose gamybinį potencialą.