Verslo ir rinkų naujienos » Tikisi „IPO bangos“ Vokietijoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-09-16 14:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=38034


Vienas iš Morgan Stanley EMEA regiono akcijų rinkų vadovų Thomas Thurner per ateinančius dvejus metus prognozuoja pirminio viešo akcijų platinimo (IPO) bangą Vokietijoje, praneša Bloomberg.

„Tikiuosi iki dešimties didelių IPO ir būčiau nusivylęs, jei per ateinančius 18 mėnesių Vokietijoje jų bus mažiau nei penki“ – Frankfurte vykusioje konferencijoje sakė Thomas Thurner.

Jis atskleidė, kad pastarosios derybos su investuotojais parodė didelį susidomėjimą IPO Europoje. Jo nuomone, 2025 ir 2026 metais rinka gali patirti baimę nepasinaudoti galimybe, kuri skatina augimą.

Bloomberg primena, kad šiemet Vokietijoje buvo tik du pirminiai akcijų siūlymai, kurie į biržą žengiančioms įmonėms iš viso atnešė 1,5 mlrd. eurų. Parfumerijos tinklo Douglas akcijų kaina šiuo metu yra 26 procentais mažesnė nei buvo debiuto biržoje metu kovo mėnesį.

Morgan Stanley investicinės bankininkystės vadovas Vokietijoje ir Austrijoje Jens Maurer mano, kad Vokietijoje reikėtų tikėtis aktyvumo padidėjimo susijungimų ir įsigijimų rinkoje. Jo nuomone, Vokietijos įmonės gali ieškoti galimybių JAV siekdamos didinti augimą, o Amerikos bendrovės taip pat gali ieškoti galimybių Vokietijoje, ypač tarp vidutinių įmonių.