Verslo ir rinkų naujienos » Kriptovaliutų bumas Indijoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-09-18 15:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=38046


Nepaisant sudėtingos šalies reguliavimo padėties ir didelių prekybos mokesčių, Indija antrą kartą iš eilės pirmavo pasauliniame kriptovaliutų įsisavinime, teigiama analitinės bendrovės Chainalysis, besispecializuojančios blokų grandinės technologijoje, ataskaitoje, praneša naujienų agentūra Reuters.

Ataskaitoje, kurioje buvo analizuojamas kriptovaliutų priėmimas keturiose kategorijose 151 šalyje, nustatyta, kad nuo 2023 metų birželio mėnesio iki 2024 metų liepos mėnesio Indija užėmė aukštą vietą tiek pagal turto naudojimą centralizuotose biržose, tiek pagal decentralizuotą finansavimą (DeFi). Indija nuo 2018 metų taiko ribojančią politiką kriptovaliutų atžvilgiu, o 2023 metų gruodį Finansinės žvalgybos skyrius (FIU) iškvietė devynias užsienio kriptovaliutų biržas dėl vietinių taisyklių nesilaikymo.

Didžiausiai pasaulyje kriptovaliutų keityklai Binance birželio mėnesį buvo skirta 188,2 mln. rupijų (2,25 mln. dolerių) bauda, ​​praėjus mėnesiui po to, kai ji užsiregistravo Finansinės žvalgybos padalinyje (FIU), kad atnaujintų veiklą Indijoje. Savo ruožtu KuCoin birža, kuri kovą užsiregistravo FIU, gavo mažesnę 3,45 mln. rupijų (41,566 tūkstančių dolerių) baudą.

Verta pridurti, kad septynios iš dvidešimties geriausių pasaulio kriptovaliutų įsisavinimo indekso, kurį sukūrė Chainalysis, valstybių yra Vidurio ir Pietryčių Azijos šalys, tokios kaip Indonezija, Vietnamas ir Filipinai.

Ataskaitoje taip pat nurodoma, kad dauguma decentralizuotų mažesnės sumos operacijų (mažiau nei 10 tūkstančių dolerių kriptovaliutomis) įvyko šalyse, kurių perkamoji galia vienam gyventojui mažesnė.