Verslo ir rinkų naujienos » Dideli atleidimai technologijų srityje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-09-24 14:25.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=38069


Technologijų pramonė vėl pertvarko savo užimtumą, todėl masiškai atleidžiami darbuotojai iš darbo – kaip ir 2000-ųjų pradžioje, kai sprogo dot-com burbulas, praneša IBL News.

Atleidimai technologijų sektoriuje šiemet tęsiasi. Nuo sausio mėnesio įmonės sumažino darbo vietų skaičių maždaug 137 tūkstančiais, rodo Layoffs duomenys. Darbo pasiūlymų programuotojams sumažėjo per 30 procentų nuo 2020 vasario mėnesio.

Kai kurios didžiausios technologijų įmonės, kurios anksčiau vengė masinio atleidimo iš darbo, dabar pradėjo mažinti darbuotojų skaičių dešimtimis tūkstančių.

Remiantis The Wall Street Journal paskelbta ataskaita, šių kompanijų strategijos taip pat keičiasi. Dabar jos orientuojasi į produktus ir paslaugas, kurie generuoja pelną, o ne siekia neriboto augimo. Dėl to kompanijos riboja pradinio lygio įdarbinimą ir mažina darbuotojų samdymo komandas.

Pandemijos metu technologijų įmonės masiškai priiminėjo naujus darbuotojus, dažnai siūlydamos jiems labai patrauklius atlyginimus. Tuo pat metu jos daug investavo į dirbtinį intelektą, skatinamos investicijų karštinės ir lenktynių kuriant pažangias DI sistemas.

Dirbtinio intelekto srityje besispecializuojantys inžinieriai gauna du ar keturis kartus didesnius atlyginimus nei standartiniai inžinieriai. Be to, įmonės, nepriklausančios technologijų sektoriui, taip pat pradėjo aktyviai ieškoti dirbtinio intelekto talentų, vis dažniau naudodamosi konsultantų ir užsakomosiomis paslaugomis.