Verslo ir rinkų naujienos » IPO įgyvendinantis Eleving Group pagerino veiklos rezultatus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-09-26 12:28.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=38077


Viena sparčiausiai augančių, Baltijos šalyse ir Liuksemburge įsikūrusių fintech įmonių, veikiančių transporto priemonių ir vartotojų finansavimo segmentuose 16 rinkų ir 3 žemynuose Eleving Group, kuri šiuo metu vykdo savo pirminį viešąjį akcijų platinimą (IPO) pristatė pirmojo pusmečio veiklos rezultatus, kuriuos pagerino.

Kaip skelbiama šios grupės pirmojo šių metų pusmečio ataskaitoje, per šešis mėnesius jos bendros pajamos siekė 102 mln. eurų, arba dvidešimt vienu procentu daugiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį.

Eleving Group EBITDA pelnas per minimą laikotarpį pasistiebė virš dvidešimt aštuonių procentų iki 46,834 mln. eurų, o štai grynasis pelnas padidėjo beveik dvidešimt šešiais procentais iki 15,407 mln. eurų.

Kaip minėta, Eleving Group šiuo metu įgyvendina savo IPO Baltijos šalyse ir Frankfurte, kurio pasirašymo laikotarpis iki spalio 8 dienos.

Grupės istorinė klientų bazė viršija 1,3 mln. visame pasaulyje, o bendra išduotų paskolų apimtis viršija 1,8 mlrd. eurų. Grupė, kurios būstinė yra Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje, o valdymo struktūra Liuksemburge, užtikrina efektyvų ir skaidrų verslo valdymą, kurį veiklos lygiu valdo apie 2800 darbuotojų.