Verslo ir rinkų naujienos » Rinkos kainose atsižvelgia į D.Trump laimėjimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2024-10-21 13:05.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=38173


Žinomas milijardierius ir investuotojas Stan Druckenmiller mano, kad rinkos vis labiau įsitikinusios, kad Donald Trump laimės lapkričio mėnesio prezidento rinkimus, ir į tai atsižvelgia kainose, skelbia Bloomberg.

Druckenmiller tikina, kad per pastarąsias dvi savaites rinka atrodė „labai įsitikinusi, kad Trump laimės“.

„Tai matyti bankų akcijų ir kriptovaliutų kotiruotėse“ – sakė jis.

Per pastarąsias dvi savaites SPDR S&P Bank ETF išaugo beveik devyniais procentais. Tuo pat metu bitkoino vertė šoktelėjo virš dešimt procentų.

Stan Druckenmiller, kuris daugiau nei dešimtmetį valdė George Soros pinigus, nėra nei Donald Trump, kurį jis laiko „buku“, nei jo varžovės Kamala Harris šalininkas. Jo nuomone, labai mažai tikėtina, kad demokratai per kitus rinkimus įgis Kongreso kontrolę, net jei Harris laimės. Tačiau jei taip nutiktų, jis prognozuoja suirutės laikotarpį akcijų rinkose, truksiantį 3 – 6 mėnesius. Druckenmiller apskaičiavo, kad respublikonų kontrolė Kongrese yra labiau tikėtina nei Trump laimėjimas ir „mėlynasis Kongresas“, t.y. kontroliuojamas demokratų.

Stan Druckenmiller kritikavo Donald Trump stovyklos idėją paskirti asmenį, kuris būtų FED vadovo „šešėlis“, kol baigsis jo kadencija 2026 metų gegužę. Jo nuomone, tai „baisi ir neatsakinga idėja“. Jis mano, kad FED rugsėjį priimtas sprendimas sumažinti palūkanų normas 50 bazinių punktų buvo klaida. Žinomas milijardierius ir investuotojas mano, kad dabar rinka turėtų apriboti savo lūkesčius dėl pinigų politikos švelninimo tempo ir gylio.