Verslo ir rinkų naujienos » Amerika ir toliau išlieka konkurencingiausia pasaulyje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2009-05-20 16:45.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=7444


Naujausiame savo išleistame pranešime IMD World Competitiveness Center organizacija atlikusi tyrimus skelbia, kad Amerika ir jos ekonomika išlieka ir toliau konkurencingiausia pasaulyje. Į antrą poziciją iš trečios pakilo Honkongas šiame sąraše, na o Singapūras atitinkamai nusileido iš antros į trečią vietą.

Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Šveicarija, Danija, Švedija, Australija, Kanada, Suomija bei Olandija. Lietuva šiame reitinge per metus iš trisdešimt šeštos vietos pakilo į trisdešimt pirmąją, tuo tarpu Estija smuktelėjo iš dvidešimt trečios į trisdešimt penktąją poziciją, tai buvo didžiausias kritimas tarp visų tyrime buvusių šalių per metus. Kaimyninės Lenkijos pozicijos šiame reitinge išliko nepakitusios, t.y. ji užėmė keturiasdešimt ketvirtą poziciją. Po dešimt pozicijų šiame sąraše per metus prarado Taivanas, Graikija bei Kolumbija.

Žinoma sudarytą sąrašą įtakojo ir šiuo metu pasaulyje vyraujanti ekonomikos krizė, kuri vienas šalis palietė labiau, o kitas mažiau. IMD World Competitiveness Center organizacijos atliktame tyrime iš viso buvo penkiasdešimt septynios šalis.