Autorius | Žinutė |
![]() |
2014-04-14 15:47 #395365 |
O kaip tu bomzasXXL kaip specialistas žiūri į filtruota ar nefiltruotą alų? Kuris geriau?
Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
![]() |
2014-04-14 15:56 #395368 |
Bomzai, ka tu minėjai yra marketingo dalis ir mes jau 20 metų esame kapitalistinė valstybė su visais susijusiais rinkos dėsniais. Man atrodo, kad maža alaus darykla, neturi tiek daug lėšų reklamai, todėl svarbiausias tikslas sužavėti skoniu ir kaina aplinkinius kaimus.
![]() As beveik tikra kad eksliuzivinis alus yra parduodamas toks pats alus su uzklijuota grazesne etikete. ![]() Bomzai o tu paimk ir pasidomek kokia technologija ir kiek dabartinėse alaus daryklose naudojamas apynys. Dar norėčiau pridurti, nežinau, kaip yra tose mažesnėse daryklose. Gal atslieptų šioje temoje ir konkrečiai dirbančių šioje srityje, bet kas liečia mano prisiminimus, apie "Taurą", tai mama buvo pakraupusi nuo kaustiko naudojimo, plaunant alaus sisternas. Aš turiu omenį, kartais turintys mažai pinigų nenaudoja tiek nuodingų medžiagų, kurios naudojamos masinei gamybai. |
|
2014-04-14 16:14 #395372 | |
Droidas [2014-04-14 15:44]: Nesupykčiau paragauti tų elitinių - o kas bandė ar bent matė "Dundulis Humulupu IPA"? Ar "Su Puta Paliūniškis Medutis" ? Prie kiekvieno yra mygtukas "Locate Sellers" o toliau ir adresas ir vieta žemėlapyje: |
|
![]() |
2014-04-14 17:41 #395381 |
Ačiū Nett. Bet kaip sakiau, viskas gražu tik popieriuje.
Pirmas adresas - maža alaus parduotuvėlė. Žemdirbių g. 14 Paliūniškis, Lithuania Įtariu lengviau į Dubliną nuskristi. Antras - Alaus Namai, Alberto Gotauto g. 8. Vilnius, Lithuania Šitas iš bėdos tiktų - tik kur tas Medutis? Saraše nematau. ![]() Tiesa, yra pilstomas, neaiškus jo šviežumas, o ir aplinka ne stebuklas. Taip kad geri norai yra, o viskas tuo ir baigiasi. Neturi smulkūs normalaus distribucijos tinklo. Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
![]() |
2014-04-14 19:27 #395401 |
Droidas [2014-04-14 15:44]: Didieji gamintojai dažniausiai nuvilia, bet reikia gilintis ar visi jų alūs blogi, štai Tauras Porteris man visai patiko. Tikėjausi kažko sunkaus, o realybėje lengvo šokolado su dūmo kvapu gėrimas. Gal liko sena technologija? Man McDonaldas irgi skanus. Tik ko ieškai, ar skonio, ar kokybės. Savo reikmėms tikiu kad gamina natūraliai, naudoja sąlyginai natūralius produktus. O gamyklos? Milteliai, dažikliai, stiprikliai, ir kitkas, o per pardavimus matosi žmonėms patinka alus ar ne. |
|
![]() |
2014-04-14 20:41 #395404 |
Kažkodėl tai abejoju, ar tu Orbis, žinai kaip gaminami alūs.
Štai ką rašo Švyturio gamykla apie savo alų Ekstra: "„Švyturio Ekstra“ gaminamas tik iš natūralių medžiagų, be jokių sintetinių priedų. Taip išverdame aukščiausios kokybės alų. „Švyturio Ekstra“ alus nekeitė savo gamybos technologijos nuo pat 1995 metų, kai buvo sukurtas jo unikalus receptas. Nepaisant daugybės skleidžiamų mitų apie neva įvykusius jo „pasikeitimus“, jis buvo ir yra gaminamas iš tų pačių sudėtinių dalių. Tai – alaus gamybai geriausiai pritaikytas švarus vanduo, rinktinių miežių salyklas, ryžiai, geriausi Europoje aromatiniai ir kartieji apyniai bei iš pasaulinio alaus mielių banko gautos specialios mielės, kurios išvestos, kad geriausiai atitiktų šios rūšies alaus skonines savybes. Visos šios sudėtinės medžiagos yra tos pat, kaip kad buvo naudojamos alaus gamyboje prieš šimtmečius. „Švyturio Ekstra“ skoniui nereikalingi jokie sintetiniai priedai. „Švyturio Ekstra“ alus gaminamas išlaikant tradicinę virimo ir fermentavimo technologiją: joje nenaudojami jokie alaus skiedimo metodai. „Švyturio Ekstra“ alaus gamybos cikle nenaudojama „high-gravity“ ar kita alaus skiedimo technologija, nes ji pakeistų skonines šio alaus savybes." Tai kur čia tie Milteliai, dažikliai, stiprikliai ? Mano manymu, yra geras tikras alus ir yra blogas alus. Reikia atrinkti, suklasifikuoti, ir išsiaiškinti visas technologijas iki galo. O tada nekils klausimų - uždėsim Žymę "Geras alus" ir taip darbais prisidėsim prie gero alaus populiarinimo. Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
2014-04-14 20:49 #395405 | |
Na šis švyturio aprašymas panašiai skamba, kaip tavo: "Alaus nauda sveikatai: turi antivėžinių savybių, mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, didina kaulų tankį, stabdo silpnaprotystės. ..."
Pučiat į tą pačią dūdą, gal ir parems švyturys tavo pintagoną :-) -------------
BTC, AGLD, MANA, LPT |
|
![]() |
2014-04-14 21:56 #395406 |
Aišku kad parems. Kažkada labai seniai, Švyturio "Extra" pilstomas buvo mano mėgstamiausias alus.
Po to ar jis sugedo, ar atsibodo, o gal mados pasikeitė. Kurį laiką buvau raudono vyno gurmanas (kai ekonomika augo po 10% į metus) Deja, geras raudonas vynas kainuoja kosmosą, net vežant iš Prancūzijos, teko rišti. 5 metus beveik nevartojau jokio alkoholio, va dabar vėl užėjo noras išbandyti alaus naujoves. Pasirinkimas didelis kaip niekada. O ir proga atsirado: Projektas alus - alus. Tiesa, degustacija vyksta labai lėtai - blogam alui atskirti užtenka 1 pabandymo. O va geram alui - reikia kelių kartų, kad nebūtų atsitiktinio įspūdžio. Iš naujų alų tikrai neblogas Švyturio J. W. Reincke. Beje, dėl alaus brandinimo: "Alaus brandinimas talpose. Populiariausiai Lietuvoje lagerio alaus rūšiai tam reikia apie 14 dienų. Nišinėms rūšims, tokioms kaip porteris ar dvigubos fermentacijos alus, – apie 21 dienos." Visi sukti klausimai - atsakymai čia: Nežinau kiek ten tiesos, jei turite kitų šaltinių, prašom pateikti. Ypač norėčiau gauti sąrašą alų, išvirtų pagal "High Gravity" technologiją. Tokius iš kart pažymėčiau. Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
2014-04-14 23:05 #395417
![]() |
|
Ideja uzskaitau, bet realizacija... tai geriau butum tokios nerodes. Jei galvoji apie patogu user interfeisa, siulau pasibandyti smartfono apsa vivino, tuomet pasistengti ji nucirskinti, t.y. pritaikyti alui.
Tekstu apie alu geriau pats nerasyk, palik tai vartotojams arba samdyk ismananti. Pats uzsiimk organizacija - idejos igyvendinimu. Ir jei jau pasipostinai tai pabandyk isgirst kritika nekibdamas visiems i atlapus. |
|
![]() |
2014-04-15 00:14 #395424 |
Kad net kritikos nera.
Kad parasyti kritika, reikia suprasti kame stengiamasi sukurti verte. Tau svarbu dizainas, o man svarbu informacijos paprastumas. Tik rinka spres, kas teisus. Vartotojai kai prirasys, tai bus delfis. Esi skaites delfio komentarus? Sis projektas rodomas nuo pat gimimo tam, kad parodyti kazka realaus. Kaip nuo idejos prasideda gimdymas ir auginimas. Ferraris irgi ne iskart dazomas ir blizginamas. Ta proga išsiplėsiu kame matau prioritetus. Informacijos yra per daug. Žmogaus smegenų talpa labai ribota. Kaip šitą suderinti? Mano manymu išmetant viską kas nereikalinga, paliekant tik informaciją ir minimalų valdymą. Žinot kas yra žmonių kalba? Labai efektyvus informacijos kodavimo būdas. Mes visa galva aukščiau už gyvūnus pagrinde dėl šios savybės (yra dar keletas, kaip plaštakos daugybė laisvės laipsnių ir vaikščiojimas 2 kojom) Grįžtant prie informacijos, iškyla būtinumas per minimalų laiko kiekį perduoti maksimalų informacijos kiekį. Ne paskutinis dalykas yra užimti kuo mažiau ploto, kad puslapis tilptų į mobilaus telefono ekraną be iškraipymų. Nekalbu apie duomenų kiekius, kurie vaikšto tarp serverio ir userio - kuo srautas mažesnis, tuo geriau. Faktiškai, tai Zen filosofija. Nereikia nieko, kad nukreipia dėmesį. Mygtukas turi būti vienas - kad rinktis būtų lengviau. Sekančiam puslapio variante taip ir bus. Svečias matys vieną mygtuką, temos moderatorius (owner) matys daugiau - reikiamą valdymą. Pradžiai to užtenka, o paskui žiūrėsim ar dar ko nors reikia. Privalumai tokie: jei tokiam medyje laikai savo svarbią infomaciją, reikalui esant gali prisijungti iš bet kur - nesvarbu nei operacinė sistema, nei įrenginys. Grožis paprastume, ir jokios nereikalingos informacijos. Kas reikalinga - duosis matyti procese. Medžio struktūra leidžia pridėti naujų atšakų tiek, kiek reiks. Redaguota: Droidas (2014-04-15 01:33 ) Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
![]() |
2014-04-15 07:16 #395428 |
Įvesk i google "alus suprastejo", ir išmes tau.."Taip išverdame aukščiausios kokybės alų.". Žinai kaip ūkininkai daro norėdami pardavinėti EKO produktus? Mažas sklypelis yra skirtas inspektoriams, ir aišku nepurškiamas, o ištisi hektarai purškiami. Spėk kurį sklypelį rodo atvykus inspektoriam. Kaži, komisijai degustuojant per varžybas įpila iš alaus bonkės ant smūgio nusipirkus maximoj ar kaip??
|
|
2014-04-15 08:02 #395432 | |
lietuviskas alus
![]() |
|
![]() |
2014-04-15 08:15 #395437 |
Droidas [2014-04-14 15:47]: O kaip tu bomzasXXL kaip specialistas žiūri į filtruota ar nefiltruotą alų? Kuris geriau? Aš ne specialistas. Filtruotą ir nefiltruotą galima palyginti su maisto gaminimu švarioje keptuvėje ar priskretusioje - pastaroje maistas gaunasi skanesnis. Šiuo metu perku tik mažųjų gamintojų alų bambaliuose, kuris dažniausiais būna nefiltruotas ir nepasterizuotas. Tai darau ne dėl kokybės ar skonio, tiesio norisi paremti mažuosius gamintojus, istoriškai - kažkada buvau paskelbęs boikotą stambiųjų gaminamam alui, gėriau tik importinį, dabar boikotas pasibaigė, tačiau prie masinės produkcijos nebegrįžau. Kalbant apie stambiųjų gamintojų kokybę - manau pas mus yra prikurta daug mitų. LT maisto pramonė yra labai kontruoliuoma, reikalavimai labai aukšti ir jų laikytispaprasčiau stambiam gamintojui. |
|
![]() |
2014-04-15 08:26 #395442
![]() |
bomzasxxl [2014-04-15 08:15]: Kalbant apie stambiųjų gamintojų kokybę - manau pas mus yra prikurta daug mitų. LT maisto pramonė yra labai kontruoliuoma, reikalavimai labai aukšti ir jų laikytispaprasčiau stambiam gamintojui. Aisku reglamentuojama. Pvz majonezo gamyba. Gali pagaminti dviem budais. Pramonine gamyba: kalio sorbatas (E-202), natrio benzoato (E-211) mišinys, sacharinas (E-954), guaro ir ksantano dervos (E-412, E-415), vandens gali būti nuo 24 iki 50%, krakmolas, na ir dar manau prideda ko nors ko nerašo, kaip vadinama "know how". Viskas labai reglamentuota ir prisilaikoma. Arba gali gamintis paprasčiau: 1 receptas: 2 kiaušinio tryniai, 350 ml aliejaus, 1 citrinos sultys, druska, pipirai. 2 receptas: 2 kiaušinio tryniai, 1 šaukštelis garstyčių, druska, pipirai, 250 ml aliejaus, 1 šaukštelis citrinos sulčių, česnakas. Proporcijas galite keisti. Taip ir su alum. |
|
![]() |
2014-04-15 13:18 #395532 |
Oi majonezai, tomatai, neprisimenu kada tokius turejau saldytuve.
"Filtruotą ir nefiltruotą galima palyginti su maisto gaminimu švarioje keptuvėje ar priskretusioje" Idomus pastebejimas. Panasu padariau su pypke - neisvalyta rukosi skaniau. O kas liecia LT pardavinejama alkoholi, tai alus cia ne didziausia problema. Didziausia problema pradejo darytis su stipriais pobrangiais alkoholiniais uzsienietiskais gerimais, beveik visi jie su laiku kazkaip 'pagedo'. Itariu nesvarius dalykus. Vienintelis kuri galima gert tai tekila. |
|
![]() |
2014-04-15 23:35 #395588 |
Man tokie išankstiniai nusistatymai primena tikėjimą liaudies medicina.
Yra prasti pigūs produktai, ir yra geri, nebūtinai labai brangūs. Aš seniai nevalgau jokių maisto pusgaminių, nes neaišku iš ko pagaminta. Ypač visokių virtų dešrų. O dabar iškilo klausimas su alum. Informacijos suprantama, nelabai yra. Naminio alaus esu gėręs ne kartą, gal ne geriausią, bet išvaizda - drumzlinas balos vanduo, skonis neaiškus, visa esme kad smogia per galvą (dar stipriau per kojas) labai sėkmingai. Vat ir galvoju - ar tikrai tas kaimiškas alutis toks geras ir nekenksmingas, kaip nufiltruotas išvalytas masinės gamybos? Kaip išsiaiškinti, neišmanau. Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
![]() |
2014-04-16 19:08 #395719 |
Maximoje tiesiog alaus tvanas, nuolaidos, nuolaidos...
Yra proga išbandyti naujovių. Išbandytas Švyturio "Baltijos" - truputį nuvylė, ir jau eilėje laukia Volfas Engelmanas "Baltas". Kažkas Forume jį gyrė. Besitrainiojant prie lentynų, šiandien šovė geniali mintis. Kaip teisingai įvertinti alų? (tai galioja bet kokiam produktui, beje). Patinka - nepatinka dalykas nekonkretus, kaina būna skirtinga, alaus tipai skirtingi, skoniai skirtingi. Reikia aiškumo ir paprastumo. Kas svarbiausia tiek gamintojui, tiek pirkėjui? Sugalvojau naują alaus indeksavimą: 0. Dar neteko bandyti. 1. Paragavau kartą ir ačiū. 2. Pirksiu tik kai nebus nieko geriau. 3. Perku kai nuolaida. 4. Perku net kai nėra nuolaidos. 5. Perku ypatingom progom nes labai brangus, bet labai geras. Tinka dovanai. Penkios kategorijos, neskaitant nulinio lygio.. Iš kart atsiranda aiškumas. Teks šiandien suindeksuoti visą sąraše esantį alų. ------------------------ Atnaujinimas: Išbandytas Volfas Engelmanas "Balta Pinta" (kvietinis). Pilnas aprašymas alus-alus, čia tik pasakysiu kad jau prasdeda užknisti medaliai ant etiketės. Jie dažniausiai feikas, dizaino elementas, arba, kaip šiuo atveju, mažiukai mažiukai kad neįmanoma įžlibinti, kas ten. O ten - 1893 metų ir 1930 metų medaliai. Spręskit patys, feikas ar ne. Kitas klausimas - ar geresnis už Gubernijos "Baltą" ? Sunku daryti išvadas nesulyginus alaus mūšyje, tačiau man pasirodė, kad Gubernijos Baltas labiau civilizuotas, o Volfo - toks daugiau jaunatviškas, primenantis naminį jauną alų. Puta abiejų gera, o spalva gražesnė Gubernijos. Redaguota: Droidas (2014-04-16 21:41 ) Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
![]() |
2014-04-16 21:45 #395744
![]() |
O jeigu labai brangus, labai geras ir perku tik kai nuolaida? (čia 5 ir 3 sudėjus). O pvz naujieji rusai perka brangų, gerą net kai nėra nuolaidos (5 ir 4 sudėjus) ir dar dėžę įsimes. O kada čia tas bus variantas kai nieko geriau nebus? Kai kartą metuose vasarą su draugais nuspręsi važiuot pažvejot į kokį užkampį, ir pritrūkęs alaus eisi į vietinę parduotuvytę alaus ieškot? Bet ir tai ten turbūt utenos ir švyturį rasi. Na anyway rūšiuok
![]() |
|
![]() |
2014-04-16 22:01 #395753 |
Kai ateisi į kaimo parduotuvę, pirksi viską kas virš Lygio 1.
Lygis 5 išskirtas kad nelyginti su "normaliu" alum. Toks alus dažniausiai Limited Edition ir gaminamas pagal specialų receptą atskiroje linijoje. Kaip pavyzdys būtų 13 statinių (Vilniaus), 20 statinių (Švyturys) ir panašiai. Kaina pirmojo kažkur 14 Lt už butelį, antro apie 20 LT. Jie - kita kategorija. Jei Alui, kurį geri net tada, kai nėra nuolaidos, atsiranda nuolaida - tada jį perki net atsargai. Nuo nuolaidos alaus Lygis nesumažėja. Indeksavimo idėja - balsuoji savo pinigais. Iš kart iškilo klausimas - ar teisingas rūšiavimas? Gal kuo geresnis alus - tuo Lygis turi būti rūšiuojant viršuje? Sakykim Lygis 1 turi būti geriau nei Lygis 4. Čia reiks pagalvoti, gaila nėra balsavimo pribambaso temoje. Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
![]() |
2014-04-16 22:35 #395771 |
Na tokia paprasta ir visiems suprantama vertinimo skalė tikrai turėtų savo privalumų, nes kur kas daugiau vartotojų netingėtų savo nuomonę išreikšti. Juk daug paprasčiau pasirinkti vieną iš 5 galimų indeksų, nei kad bandyti kažkaip meniškai ir gurmaniškai visas alaus gerąsias ir blogąsias savybes surašyti. Eina ten dabar kaip nors paprastai prie kiekvieno alaus pavadinimo savo vertinimą balais palikti? Tuoj perbėgčiau per visus žinomus ir savo nuomonę palikčiau.
|