Goldman Sachs svarsto galimybę iš W.Buffett atpirkti savo akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-10-22 13:13 Komentarai: (4)
Pelningiausio visų laikų Volstrito banko Goldman Sachs atstovai svarsto galimybę iš gerai žinomo investuotojo bei milijardieriaus Warren Buffett investicinės kompanijos Berkshire Hathaway už 5,5 mlrd. dolerių atpirkti savo akcijas, praneša The Wall Street Journal leidinys.

2008 metų rudenį, kuomet bankrutavo investicinis bankas Lehman Brothers, ir pastebimai šoktelėjo nepasitikėjimas bankais ir jiems nieks nenorėjo skolinti pinigų, gerai žinomas investuotojas bei milijardierius Warren Buffett parodė pasitikėjimą ir sutiko už penkis milijardus dolerių įsigyti Goldman Sachs banko akcijų.

Minimas bankas taip pat sutiko kasmet Warren Buffett nuo atliktos 5 mlrd. dolerių vertės investicijos mokėti dešimties procentų vertės dividendus, t.y. 500 mln. Dolerių. Tad per pastaruosius du metus iš Goldman Sachs banko minimas investuotojas jau gavo vieno milijardo dolerių vertės dividendus.

Šiuo metu pelningiausias visų laikų Volstrito bankas gali rinkoje kur kas pigiau pasiskolinti pinigus, tad todėl Goldman Sachs banko atstovai, kurie turi savo akcijų atpirkimo opcioną, t.y. pasirinkimo teisę, ir svarsto galimybę iš milijardieriaus Warren Buffett investicinės kompanijos Berkshire Hathaway už 5,5 mlrd. dolerių atpirkti savo akcijas.

Jeigu visgi būtų apsispręsta pasinaudoti turimu opcionu, tai šis sandorius Goldman Sachs bankui papildomai kainuotų dar 1,6 mlrd. dolerių, be to šiam sandoriui turėtų pritarti ir Amerikos Federalinis Rezervų bankas, rašo The Wall Street Journal leidinys.

Nuo šių metų pradžios Goldman Sachs banko akcijos yra atpigusios apie šešis procentus, ir už vieną šio banko akcija šiuo metu rinkoje yra mokama po 159.30 dolerius.

Priminsime, kad gerai žinomas investuotojas bei milijardierius Warren Buffett tų pačių 2008 metų rudenį taip pat įgijo penkių metų trukmės varantą, suteikianti jam teisę už penkių milijardų dolerių sumą įsigyti paprastų Goldman Sachs banko akcijų, už vieną mokant po 115 dolerių.
 
1.   Parašė centaspocento   2010-10-22 13:58  

Kaip lengva per metus uždirbti pusę milijardo - tik prieš tai reikia turėti 5 milijardus .

 
 
3.   Parašė dazhas   2010-10-22 15:35  

sioje salyje nera vietos senukams.

 
4.   Parašė W Buffett   2010-10-22 16:08  

kaip pavariau a.cia niekis geriausiai man pelna nesa coca cola.coca coca coca cola.hahah.va su ta tai pataikiau.