M.Faber – B.Bernanke ir statistikos departamentas meluoja apie infliaciją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-02-02 16:33 Komentarai: (3)
Pasaulinė infliacija yra gerokai didesnė, nei oficialiai ją mums pristato statistikai, pareiškė gerai žinomas ekonomistas Marc Faber, kuris pabrėžia, kad realiai pragyvenimo išlaidos per pastaruosius metus ūgtelėjo Amerikoje tarp penkių ir aštuonių procentų, na o Europoje kiek mažiau.

Amerikos statistikos departamentas pranešė, kad gruodį vartotojų kainų indeksas šalyje ūgtelėjo 0.5 procentais. Tuo tarpu euro zonoje infliacija sausį ūgtelėjo net iki 2.4 procentų.

„Aš jums garantuoju, kad metinės pragyvenimo išlaidos padidėjo daugiau nei penkiais procentais, na o statistikos departamentas apie tai meluoja“ – pareiškė Marc Faber.

„Ponas Benas Bernanke yra melagis, nes infliacija yra gerokai didesnė nei jie oficialiai skelbia. Aš manau, kad pragyvenimo išlaidos per pastaruosius metus daugeliui namų ūkių ūgtelėjo tarp penkių ir aštuonių procentų Amerikoje ir galbūt kiek mažiau Vakarų Europoje, kur augimas galėjo sudaryti nuo keturių iki penkių procentų“ – teigė gerai žinomas ekonomistas.

Marc Faber perspėja, kad padidėjusios maisto kainos, kurios lėmė visuomenės neramumus Egipte, gali sukelti visuomenės neramumus ir Pakistane.

„Be abejonės tokio pobūdžio problemos negresia Saudo Arabijai ar Emyratams, nes šių šalių vyriausybės jei to nori be didesnių problemų gali subsidijuoti maisto kainas, tačiau aš nerimauju, kad tai kas įvyko Egipte, gali pasikartoti ir Pakistane. Ir jei tai iš tiesų nutiktų, tai taip pat neigiamai paveiktų rinkas“ – mano gerai žinomas ekonomistas.

„Manau, kad Egiptas priminė žmonėms, kad politiniai ir socialiniai bei geopolitiniai įvykiai turi reikšmingą poveikį finansų rinkoms. Tai buvo tinkamas skambutis, kuris turėtų pažadinti“ – pastebėjo Marc Faber.

„Esant tokiai situacijai, Amerikos akcijų rinka gali atrodyti geriau nei besivystančių šalių rinkos, tačiau tai nereiškia, kad Amerikos akcijų rinka kils, tiesiog ji smuks mažiau nei besivystančių šalių akcijų rinkos“ – pabrėžė jis.

Grįždamas prie pasaulio ekonomikos atsigavimo, Marc Faber pripažino, kad pasiekusios dugną Vakarų šalys atsigauna, ir tai reiškia, kad per ateinantį pusmetį pasaulio ekonomikos padėtis turėtų išlikti gera.

„Tačiau kalbant apie ilgalaikį laikotarpį, mes visi esame pasmerkti. Mes visi turime suvokti, kad tai kas šiuo metu vyksta, tai tik dirbtinis ekonomikos atsigavimas, kuris yra skatinamas vykdant itin ekspansinę monetarinę ir fiskalinę politiką. Kitaip tariant, šalių vyriausybių biudžetų deficitai yra didžiuliai ir tai ateityje sukels naujas problemas“ – reziumavo gerai žinomas ekonomistas Marc Faber.
 
1.   Parašė vajetaus   2011-02-02 18:19  

Jep, varyk Marc'ai, duok į skudurus tam FED'ui. Matosi, kad ne mums vieniems šortai svyla.

 
2.   Parašė neziniukas   2011-02-03 00:14  

prie ko cia egiptas, lietuvoj zmones jau viens i kita ziuri kaip i kepsni. algos mazeja, kainos dideja. nu ir kiek tesis tas santaupu istraukimas, kas bus kai jos baigsis?

 
3.   Parašė juozas07   2011-02-03 10:21  

Galima pasidziaugti tik vienu: gerai kad pas mus nera euro.Nes tas faber ir cia pridirbtu sposu .