J.Stiglitz – didėjanti pajamų paskirstymo nelygybė yra pražūtinga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-04-13 14:15 Komentarai: (0)
Tai, kad Amerikoje net 25 procentus visų pajamų kontroliuoja vos vienas procentas šalies piliečių, labai stipriai kenkia šalies ekonomikai, teigia Nobelio premijos laureatas ekonomikos srityje Joseph Stiglitz.

„Amerikiečiai stebi protestus prieš priespaudos režimus, kuriose didžiuliai turtai yra sutelkti nedaugelio žmonių iš elito rankose. Tačiau mūsų demokratijoje, vos vienam procentui šalies piliečių tenka net ketvirtadalis bendrų nacionalinių pajamų, ir tai yra didelė nelygybė, dėl kurios netgi patys turtingieji gailėsis“ – pabrėžė minimas ekonomistas.

Joseph Stiglitz atkreipia dėmesį, kad kai kurie žmonės žvelgdami į pajamų nelygybę, tik gūžteli pečiais. Jie teigia, kad nesvarbu kaip dalinamas tortas, o svarbiausia yra tai, koks jo dydis.

„Šis argumentas iš esmės yra klaidingas. Ekonomikoje, kurioje daugumai žmonių kasmet sekasi vis prasčiau, kaip pavyzdžiui Amerikoje, situacija ilgalaikėje perspektyvoje negerės“ – reziumavo Nobelio premijos laureatas ekonomikos srityje Joseph Stiglitz.
 
Dar nėra komentarų