Kinijos užsienio valiutų rezervai pakilo virš 3 trilijonų dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-04-14 13:48 Komentarai: (0)
Šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje Kinijos užsienio valiutų rezervai pašoko virš trijų trilijonų dolerių ir tuo pačiu pakilo iki absoliučiai rekordinio lygio, t.y. iki 3,04 trilijonų dolerių, tuo tarpu analitikai prognozavo, kad šios šalies užsienio valiutų rezervai, kurie yra didžiausi pasaulyje, per pirmą šių metų ketvirtį ūgtels vidutiniškai tik iki 2,98 trilijonų dolerių.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos užsienio valiutų rezervai sudarė 2,85 trilijonus dolerių. Ekonomistai anksčiau prognozavo, kad Kinijos užsienio valiutų rezervai pakils virš trijų trilijonų dolerių vertės, ne anksčiau kaip tik šių metų viduryje.

„Kinijos užsienio valiutų rezervų didėjimas ir dabartinis lygis tik dar labiau parodo, kad pasaulyje ir toliau išlieka disbalansas“ – pastebėjo Credit Agricole banko ekonomistas Honkonge Dariusz Kowalczyk.

Honkongo žiniasklaida pranešė, kad metinė infliacija Kinijoje kovo mėnesį, palyginus su vasariu, šoktelėjo nuo 4.9 iki 5.4 procentų ir viršijo analitikų lūkesčius, kurie prognozuoja, kad metinė infliacija Kinijoje praėjusį mėnesį vidutiniškai sudarė 5.2 procentus. Infliacijos lygis Kinijoje kovo mėnesį, remiantis neoficialiais duomenimis, dėl didėjusių maisto, degalų ir kitų kainų, pakilo iki aukščiausio lygio per pastaruosius 32 mėnesius.

Visus pagrindinius makroekonominius rodiklius už kovo mėnesį Kinijos statistikos departamentas pristatys jau rytoj.

„Paskutiniai pasirodę duomenys rodo, kad vis dar per anksti nustoti griežtinti Kinijos pinigų politiką. Per artimiausius mėnesius Kinija ir toliau turės išlaikyti tą patį pinigų politikos griežtinimo tempą“ – pareiškė HSBC banko pagrindinis ekonomistas Kinijoje Qu Hongbin.

Priminsime, kad nuo praėjusių metų spalio mėnesio, Kinijos Centrinis bankas siekdamas pažaboti infliacijos augimą šalyje, padidino bazinę palūkanų normą jau keturis kartus.
 
Dar nėra komentarų