Amerikiečiai nenori radikalaus biudžeto deficito ir skolų mažinimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-04-22 12:47 Komentarai: (6)
Didesnioji amerikiečių dalis nepritaria dabar siūlomiems radikaliems biudžeto deficito ir skolų mažinimo veiksmams, tai paaiškėjo po Washington Post ir ABC News televizijos atliktos apklausos.

78 procentai respondentų prieštarauja Amerikos Federalinio pensininkų sveikatos draudimo fondo mažinimui. Šį fondą mažinti pasiūlė Amerikos prezidento Barako Obamos ir Respublikonų Kongrese suburtas nepriklausomas komitetas.

Jie siūlo garantuotą draudimo išmokų programą pakeisti kvitų išdavimu pirkti medicinos paslaugas privačioje rinkoje. Ekspertai teigia, kad tai reiškia, kad dalį gydymo išlaidų pensininkai turėtų padengti iš savo kišenės.

69 procentai amerikiečių pasisako prieš tai, kad būtų mažinamos valstybinės socialinės sveikatos draudimo fondo išlaidos mažiausiai pasiturintiems Amerikos piliečiams, ką siūlo respublikonai. 53 procentai apklaustų nenori, kad būtų mažinamas federalinis pensijų fondas.

56 procentai apklaustų amerikiečių pasisako prieš tai, kad būtų mažinamos išlaidos skirtos ginkluotei. 53 procentai apklausoje dalyvavusių nenori, kad mokesčių padidinimas apimtų visus šalies piliečius. Tačiau net 72 procentais amerikiečių pasisako už tai, kad būtų padidinti mokesčiai daugiausiai uždirbantiems amerikiečiams, kurių metinės pajamos viršija 250 tūkstančių dolerių sumą. Tokį sprendimą siūlo Amerikos prezidentas Barakas Obama ir demokratų partija.

Amerikos Kongresas šiuo metu nedirba, nes yra Velykinė pertrauka. Tačiau jau gegužės pradžioje jame prasidės diskusijos dėl būdų, kaip sumažinti šalies biudžeto deficitą ir skolas.

Prognozuojama, kad jau šių metų gegužės mėnesį Amerikos viešoji skola, kuri šiuo metų jau siekia 14 trilijonų dolerių, pasieks įstatymų nustatytą maksimalią galimą ribą, todėl Kongreso atstovai bus priversti padidinti šią ribą, kad ir toliau galėtų paskolų pagalba finansuoti valstybines programas.

Daugelis respublikonų partijos atstovų pasisako už tai, kad balsuos dėl šalies skolos limito padidinimo tik tuo atveju, jei kitų metų biudžete bus pastebimai sumažintos valstybės išlaidos.

Net 86 procentai Amerikos biudžeto visų išlaidų tenka Federalinio pensininkų sveikatos draudimo fondui, valstybinės socialinės sveikatos draudimo fondui, Federaliniam pensijų fondui bei ginkluotei. Taigi mažinant išlaidas šiose srityse galima daugiausiai sutaupyti. Tačiau tai atlikti gali būti gan sunku, nes tokiam išlaidų mažinimui prieštarauja didžioji dalis amerikiečių.
 
1.   Parašė tamsus   2011-04-22 13:03  

aš irgi prieštaraučiau tam, kad man kažko mažiau duos..

 
2.   Parašė Arnas_IT   2011-04-22 13:15  

anksčiau ar vėliau turės apsimažint, o kuo labiau atidėlios, tuo daugiau mažintis reikės

 
3.   Parašė axe   2011-04-22 17:22  

Graikai irgi daug ko nenorėjo...

 
4.   Parašė IT17   2011-04-23 00:40  

graikai, skirtingai nuo amerikieciu, negali pasispausdinti pinigeliu...

 
5.   Parašė Chaos   2011-04-23 09:24  

Minia - tai avinų banda.

 
6.   Parašė Flomasteris   2011-04-25 11:01  

Kubilius irgi nenorėjo, ale ...