Deutsche Bank pelnas daugiau nei dvigubai viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-10-25 11:52 Komentarai: (0)
Didžiausias Vokietijos bankas Deutsche Bank pristatė savo trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus. Minimas bankas pradžiugino, nes jo uždirbtas pelnas pastebimai viršijo analitikų lūkesčius.

Minimam Vokietijos bankui per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 725 mln. eurų grynojo pelno, kai analitikai prognozavo, kad Deutsche Bank banko praėjusio ketvirčio grynasis pelnas sudarys vidutiniškai tik vos 343 mln. eurų, t.y. bus daugiau nei dvigubai mažesnis.

Per praėjusių metų trečią ketvirtį, dėl nurašymų susijusių su Deutsche Postbank banko perėmimu, didžiausias Vokietijos bankas buvo patyręs 1,213 mlrd. eurų vertės grynąjį nuostolį. Palyginus su antru šių metų ketvirčiu, šio banko grynasis pelnas susitraukė net beveik keturiasdešimt procentų.

Per praėjusį ketvirtį Deutsche Bank sudarė 463 mln. eurų vertės rezervus blogoms paskoloms, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo tiek pat, na o lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, buvo 28 procentais daugiau.

Šio banko grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 7,315 mlrd. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 47 procentais daugiau, na o lyginant su antru šių metų ketvirčiu - keturiolika procentų mažiau.

Deutsche Bank banko verslo ir investicinės bankininkystės padalinio ikimokestinis pelnas per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, susitraukė net 75 procentais iki vos 329 mln. eurų, na o lyginant su antru šių metų ketvirčiu, šio padalinio ikimokestinis pelnas krito 74 procentais. Minimo padalinio grynosios pajamos susitraukė atitinkamai 29 ir 27 procentais iki 3,543 mlrd. eurų.

Didžiausio Vokietijos banko privačių klientų ir turto valdymo padalinio ikimokestinis pelnas per praėjusį ketvirtį sudarė 495 mln. eurų, kas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 47 procentais daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu - 28 procentais mažiau. Šio padalinio grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 3,302 mlrd. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 38 procentais daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu - septyniais procentais mažiau.

Bendrai per pirmus devynis šių metų mėnesius Deutsche Bank bankui pavyko uždirbti 3,985 mlrd. eurų grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo net 2,3 kartus daugiau. Šio banko grynosios pajamos per minimą laikotarpį padidėjo keturiolika procentų iki 11,634 mlrd. eurų, na o rezervai blogoms paskoloms, dėl nurašymų susijusių su turimomis Graikijos valstybinėmis obligacijomis, šoktelėjo penkiasdešimt procentų iki 1,300 mlrd. eurų.

Šiandieninės prekybos metu Frankfurto biržoje Deutsche Bank banko akcijos nežymiai brangsta, na o nuo šių metų pradžios jų vertė yra nukritusi virš dvidešimt septynių procentų.
 
Dar nėra komentarų