J.Rogers - Amerikos valdžia meluoja ir manipuliuoja rodikliais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-12-07 14:53 Komentarai: (4)
„Realybėje Amerikos infliacijos ir bedarbystės rodikliai yra prastesni, nei pateikiami oficialiose duomenyse, nes šalies valdžia gali manipuliuoti rodiklių skaičiavimo metodologija ir tokiu būdu nuslėpti, kokia iš tiesų yra prasta ekonomikos padėtis“ - mano gerai žinomas investuotojas Jim Rogers.

„Šalies valdžia meluoja pateikdama duomenis. Nesiremkite šiais duomenimis, nes kitaip bankrutuosite“ - perspėja jis.

Remiantis oficialiais duomenimis, lapkritį bedarbystė Amerikoje sumažėjo nuo 9 iki 8,6 procentų, tačiau tai nutiko ne todėl, kad stipriai padidėjo užimtumas, o todėl, jog sumažėjo darbo jėga.

„Atrodo, kad realus rodiklis yra gerokai didesnis. Jie pakoreguoja duomenis ir juos papuošia. Jei atsižvelgtume į nepriklausomus šaltinius, situacija iš ties atrodo labai rimtai. Panašiai yra ir su infliacija“ - mano Jim Rogers.

Remiantis Amerikos statistikos duomenimis, vartotojų kainų indeksas Amerikoje spalio mėnesį ūgtelėjo 3,5 procentais, na o atmetus energijos ir maisto kainų pokyčio įtaką, padidėjo 2,1 procentu. Būtent šiam rodikliui pirmenybę teikia FED.

„Kiekvienas, kuris apsipirkinėja, mato, kaip pastebimai kainos sistemiškai juda į viršų. Maistas, mokslas, draudimas - viskas brangsta, o valdžia teigia, kad infliacijos nėra“ - atkreipė dėmesį minimas investuotojas.

Jis teigia, kad remiantis rezultatais, kuriuos gavo tyrimus atlikę nepriklausomi šaltiniai, infliacija Amerikoje sudaro mažiausiai šešis procentus.

„Kol jie turi galimybę spausdinti pinigus, infliacija bus dar didesnė, tad reikia tam pasiruošti“ - perspėja Jim Rogers.

Jis griežtai sukritikavo Amerikos fiskalinę padėtį. Jo nuomone, nors Europoje yra keletą šalių, kurios turi labai rimtų problemų, tačiau kaip visuma, euro zona yra geresnėje padėtyje nei Amerika.

„Faktiškai Amerika yra blogesnėje padėtyje nei Europa, kuri iš esmės neturi tiek daug skolų. Daugiausiai skolų per visą istoriją turi Amerika, ypač tokios „vietinės šalys“ kaip Ilinojus, Kalifornija ir Niujorkas“ - reziumavo gerai žinomas investuotojas Jim Rogers.
 
1.   Parašė Evaldas.z   2011-12-07 15:53  

Drąsiai ir piktai čia jis taip rėžė

 
2.   Parašė Robertosss   2011-12-07 21:23  

Man rodos kad bicas per dauk isivele i mesku zaidima, del to jis cia pastaruoju metu reiskiasi...

 
3.   Parašė Shadow   2011-12-08 09:33  

Deja Jim'as teisus. JAV turi rimtų problemų ir tai ypač gerai atspindi tragiška eksporto padėtis. Traukia į dugną kaip turi būti..

 
4.   Parašė Droidas   2011-12-08 20:43  

Dėl bedarbystės sutinku 100 proc, o va dėl infliacijos ne. Nėra infliacijos, bent jau kol kas, nes dauguma neturi laivų pinigų visiškai. Tie kas turi - sukišę į kojinę ir leisti nesiruošia.
Per 2 metus JAV išleido apie 7 trilijonus dolerių - ir kur ta infliacija? Kas bus jei toks pinigų spausdinimas baigsis?
Paprastas atsakymas - bus viską šluojanti defliacija (antroji krizės banga).