G.Soros ragina vokiečius vadovauti arba pasitraukti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-09-10 13:35 Komentarai: (0)
Legendinis investuotojas bei milijardierius George Soros paragino vokiečius, kad jie skatindami augimą, sukurdami bendrą fiskalinę valdžią ir užtikrindami bendras obligacijas, padėtų euro zonai išeiti iš recesijos būsenos, arba siekiant išgelbėti Europos ateitį, patys apleistų valiutų sąjungą.

„Vadovaukite arba pasitraukite - tokį sprendimą turi priimti vokiečiai. Arba susiekite savo likimą su likusia Europos dalimi, t.y. prisiimkite riziką susijusią su bendru skendimu arba plaukimu, arba pasitraukite iš euro zonos, nes jeigu apleisite šią zoną, problemos joje sumažės. Viskas priklauso nuo Vokietijos požiūrio“ - teigė jis.

„Jei jie primygtinai reikalaus įgyvendinti taupymo politiką, forsuos dabartinę defliacinę padėtį, ir to neatsisakys, tai ilgalaikėje perspektyvoje jiems patiems būtų geriau, jei jie apleistų euro zoną“ - Financial Times leidiniui pareiškė George Soros.

Minimas legendinis investuotojas bei milijardierius, kuris yra Europos integracijos šalininkas ir nuo pat 2010 metų atvirai kritikuoja Vokietijos sprendimus ir veiksmus susijusius su skolų krizę euro zonoje, gyrė praėjusią savaitę Europos Centrinio banko atstovų priimtą sprendimą sugrįžti prie euro zonos šalių obligacijų supirkimo antrinėje rinkoje.

„Tai duos rezultatų. Nors savaime tai nėra sprendimas, galbūt tai netgi taps pagrindu galutiniam krizės išsprendimui“ - tikino George Soros.
 
Dar nėra komentarų