Rugsėjį bedarbystė Amerikoje pastebimai sumažėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-10-05 15:41 Komentarai: (4)
Šiandien buvo pranešta, jog rugsėjį, palyginus su ankstesniu mėnesiu, bedarbystės rodiklis Amerikoje netikėtai pastebimai sumažėjo, t.y. jis smuko nuo 8.1 iki 7.8 procentų, kai analitikai prognozavo, jog jis ūgtels iki 8.2 procentų. Tai yra pirmas kartas per paskutinius 43 mėnesius, kuomet bedarbystė Amerikoje yra mažesnė nei aštuoni procentai. Tuo tarpu šalies ne žemės ūkio sektoriuose per praėjusį mėnesį buvo sukurta 114 tūkstančių naujų darbo vietų, kai analitikai prognozavo, jog jų bus sukurta vidutiniškai 113 tūkstančių.

Pakoregavus duomenis paaiškėjo, jog rugpjūtį ir liepą bendrai buvo sukurta 86 tūkstančiais daugiau naujų darbo vietų nei anksčiau skelbta. Vien rugpjūtį Amerikoje buvo sukurta net 142 tūkstančiai naujų darbo vietų, o ne 96 tūkstančiai, kaip buvo skelbiama anksčiau.

Teigiama, jog pastebimą bedarbystės rodiklio mažėjimą lėmė tai, kad buvo pasamdyta daugiau ne visą darbo dieną dirbančių darbuotojų, be to ir toliau mažėjo bendras darbo jėgos kiekis.

Vadinamoji nedarbo norma, į kurią yra įskaičiuojami ir tie darbuotojai, kurie dirba ne pilną darbo dieną, tačiau norėtų dirbti pilną darbo dieną, bei tie bedarbiai, kurie norėtų dirbti, tačiau prarado viltį susirasti darbą ir jo aktyviai neieško, Amerikoje rugsėjo mėnesį, palyginus su ankstesniu mėnesiu, išliko nepakitusi ir 14.7 procentus.

Amerikos privatus sektorius per praėjusį mėnesį sukūrė 104 tūkstančius naujų darbo vietų, kai analitikai laukė, jog jų bus sukurta vidutiniškai 130 tūkstančių. Tuo tarpu Amerikos viešame sektoriuje po ilgos pertraukos ir vėl ėmė daugėti darbo vietų. Rugsėjį jų buvo sukurta 10 tūkstančių, na o mėnesį prieš tai viešajame sektoriuje buvo sukurta 45 tūkstančiai naujų darbo vietų.

Šalies fabrikuose per rugsėjį darbo vietų skaičius sumažėjo 16 tūkstančių, kai analitikai tikėjosi, jog jis išliks nepakitęs. Mėnesį prieš tai Amerikos fabrikuose darbo vietų skaičius mažėjo 22 tūkstančiais.

Kaip ir įprasta praėjusį mėnesį Amerikoje daugiausiai darbo vietų buvo sukurta paslaugų sektoriuje, t.y. 114 tūkstančių. Statybų kompanijos pasamdė papildomai penkis tūkstančius darbuotojų, mažmeninės prekybos įmonės - 9,4 tūkstančius.

Sveikatos priežiūros srityje per rugsėjį buvo sukurta 44 tūkstančiai naujų darbo vietų, transporto ir sandėlių - 17 tūkstančių, finansinių paslaugų srityje darbo vietų skaičius padidėjo 13 tūkstančių.
 
1.   Parašė Fenas   2012-10-05 15:59  

kaip sparciai reikalai gereja.

 
2.   Parašė IT17   2012-10-05 16:03  

pries rinkimus turi gereti...

 
3.   Parašė simerrr   2012-10-05 18:55  

sekantis pranešimas bus, kad bedarbystė vėl padidėjo ir tt. Kas disponuoja informacija - gali neblogai uždirbti.

 
4.   Parašė Anglas   2012-10-05 22:48  

Po rinkimu jau gales ka nori pranesinet bei skaicius koreguot.va net birza tai suprato