Amerikos darbo rinkos rodikliai yra nepatikimi

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-10-08 14:56 Komentarai: (3)
Buvęs didžiausio pasaulyje koncerno General Electric vadovas Jack Welch po penktadienį paskelbtų Amerikos rugsėjo mėnesio darbo rinkos rodiklių pareiškė, jog jie yra nepatikimi, ir gali būti suklastoti.

Penktadienį paaiškėjo, kad visiškai netikėtai praėjusį mėnesį bedarbystė Amerikoje pastebimai sumažėjo ir pirmą kart po labai ilgos pertraukos buvo mažesnė nei aštuoni procentai.

„Neįtikėtini darbo rinkos duomenys, šie vaikinai iš Čikagos padarys viską. Jie nemoka diskutuoti, tad ėmė manipuliuoti skaičiais ir juos kaitalioti“ - komentuodamas pirmojo kandidatų į Amerikos prezidentus debatų etapo rezultatus, teigė Jack Welch.

Amerikos valdžios atstovai suskubo neigti tokius teiginius.

„Tai absurdiškas komentaras. Joks rimtas žmogus nemano, kad statistikos departamento padalinys atsakingas už darbo rinkos rodiklius, manipuliuoja savo statistika. Informaciją apie darbo rinkos rodiklius ir kitą statistiką rengia karjeros darbuotojai. Jie kiekvieną mėnesį atlieka tą patį procesą. Jie tą pačią metodiką naudoja tiek esant demokratų, tiek respublikonų administracijai“ - tikino Baltųjų rūmų ekonomikos patarėjų tarybos pirmininkas Alan Krueger.

„Tiesa sakant, tai yra šiek tiek keista. Sukurtų naujų darbo vietų skaičius nėra ypač didelis, tačiau nedarbo rodiklis sumažėjo, na o dalyvavimo darbo rinkoje rodiklis kiek pakilo, tad tai stebina. Nepaisant visko, penktadienį paskelbti rugsėjo mėnesio darbo rinkos duomenys, nekeičia šios rinkos trajektorijos, kuri jau stebima metus. Ir toliau daugėja darbo vietų skaičius, tačiau šis tempas nėra pakankamai greitas, kad galėtų pastebimai pakeisti vaizdą Amerikos darbo rinkoje“ - tikino Wells Fargo Private Bank investavimo strategas Ron Florance.

„Nedarbo lygis yra mažesnis, nei buvo tada, kai Barakas Obama pradėjo eiti pareigas, tuo tarpu Mitt Romney mielai pasakytų, kad padėtis yra blogesnė. Sąmokslo teorijų kūrėjai, reaguodami į šiuos duomenis, bus labai patenkinti. Iš esmės tai geri duomenys, tačiau jie nėra kažkuo ypatingi. Tai ne itin paveikia realią ekonomiką“ - sakė pagrindinis Commonwealth Foreign Exchange analitikas Omer Esiner.
 
1.   Parašė Fenas   2012-10-08 15:13  

rinkimu itampos nulemti pareiskimai.

 
2.   Parašė Shadow   2012-10-08 15:56  

Be jokios abejonės nepatikimi. Ir tą patvirtina http://www.shadowstats.com/alternate_data/unemployment-charts