Prognozuoja rekordinę aukso kainą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-07-31 17:56 Komentarai: (0)
JP Morgan Chase pristatė aukso kainų prognozes, kurios JAV ekonomikos nuosmukio akivaizdoje iki metų pabaigos viršys 2000 dolerių už unciją lygį ir 2024 metais pasieks rekordines vertes. Metalo brangimas bus susijęs su Federalinio Rezervų banko palūkanų mažinimu.

Pasak Global Commodities Research vadovo Grego Shearerio, „reikšmingas veiksnys“ tauriųjų metalų atžvilgiu bus FED pinigų politikos švelninimas, kuris turėtų prasidėti antrąjį 2024 metų ketvirtį.

Per pastaruosius vienerius metus auksas pabrango vienuoliką procentų, o tą lėmė artėjančio palūkanų normų augimo ciklo pabaigos JAV ženklai, centrinių bankų supirkti taurieji metalai ir staigus jų paklausos augimas. Gegužės pradžioje aukso kaina pasiekė rekordinį lygį – 2075,47 doleriai už unciją. Paskutinis rekordas prieš tai buvo pasiektas 2020 metų rugpjūčio mėnesį.

JP Morgan tikisi, kad aukso kaina paskutinį 2024 metų ketvirtį pakils iki 2175 dolerių už unciją. Kartu bankas prognozuoja, kad Jungtinėse Valstijose išaugs nedidelės ekonomikos recesijos rizika, o tai įvyks gerokai anksčiau nei FED pradės mažinti palūkanų normas.

„Esame labai geroje vietoje, kur manome, kad aukso turėjimas ir ilgųjų aukso bei sidabro pozicijų įsigijimas yra kažkas, kas veiks ir kaip vėlyvojo ciklo diversifikatorius, ir tai bus naudinga per ateinančius 12 – 18 mėnesių“ – pridūrė Sheareris.

Aukso ir sidabro kainos bus „gana abejingos“ tam, ar JAV ekonomika nusileis švelniai, ar kietai, tačiau gilesnis nuosmukis gali paskatinti daugiau sumažinti palūkanų normas. Priešingoje situacijoje bus akcijos ir ciklinės žaliavos, tokios kaip aliuminis ir varis, kurių prognozės skiriasi priklausomai nuo ekonominio scenarijaus, pažymėjo jis.
 
Dar nėra komentarų