Lietuvoje elektra pigo trečią mėnesį iš eilės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-29 17:44 Komentarai: (0)
Po sausį pasiekto piko, elektra mūsų šalyje pigo jau trečią mėnesį iš eilės bei jos vidutinė kaina biržoje buvo mažiausia nuo pat 2021 metų gegužės.

Balandį, palyginus su kovu, vidutinė elektros kaina biržoje mūsų šalyje krito 16,5 procento iki vos 5,691 euro cento už kilovatvalandę, kas yra itin senokai matytas toks žemas lygis. Pigiau elektra kainavo tik 2021 metų gegužę, t.y. kiek daugiau nei penki centai už kilovatvalandę (5,035 euro cento už kilovatvalandę).

Palyginus su praėjusių metų balandžiu, Lietuvoje vidutinė elektros kaina biržoje smuko virš penkiolikos procentų, kai dar šių metų pradžioje, t.y. sausį ji sudarė beveik dvyliką centų.

Elektra rytojaus dienai mūsų šalyje, kaip ir kitose Baltijos valstybėse, kainuos 6,585 euro centai už kilovatvalandę, arba virš devynių procentų mažiau nei šiandien.

Antradienį pigiausia elektra Europoje kaip įprasta bus Skandinavijos šalyse. Be to, ji mažiau nei Lietuvoje taip pat kainuos Ispanijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Graikijoje ir kitose valstybėse. Tuo tarpu brangiau už ją mokės lenkai, vokiečiai, olandai, šveicarai, belgai, čekai, italai ir austrai.
 
Dar nėra komentarų