AirBaltic obligacijos parduotos už rekordinį pajamingumą

» Verslo ir rinkų naujienos
Author: traders.lt Date: 2024-05-08 18:59 Comments: (1)
Latvijos aviakompanija AirBaltic iš obligacijų pardavimo pritraukė 340 mln. eurų. Tačiau jų pajamingumas iki šiol šiais metais buvo didžiausias Europoje už skolą su tokiu reitingu, praneša Bloomberg.

AirBaltic obligacijų pajamingumas siekė 14,5 procento, o tai lėmė, jog šių vertybinių popierių paklausa viršijo 840 mln. eurų.

„Obligacijų emisijos laikas buvo geras, tačiau buvome nustebinti, koks didelis buvo pajamingumas“ – sakė Suomijos LocalTapiola Asset Management portfelio valdytojas Kari Pihkala.

Bloomberg nurodo, kad AirBaltic obligacijų pajamingumas yra didžiausias Europos skolų rinkoje nuo praėjusių metų rugsėjo.

Agentūra atkreipia dėmesį, kad nors toks didelis pajamingumas reiškia, kad bendrovė obligacijų savininkams kasmet privalo sumokėti beveik 50 mln. eurų, Latvijos premjerė Evika Silina emisiją vertino kaip sėkmingą. Ji teigė, kad AirBaltic netgi tikėjosi didesnio pajamingumo. Premjerė taip pat atkreipė dėmesį į aukštas ECB palūkanų normas. Latvijos vyriausybė turėjo nupirkti bendrovės obligacijų už 136 mln. eurų, tačiau dėl didelės paklausos ji galiausiai įsigijo jų už 50 mln. eurų.

Bloomberg neoficialiai sužinojo, kad Latvijos vežėjui pinigų prireikė tam, kad turėtų lėšų grąžinti skolai per artimiausius du mėnesius. Valstybei priklauso 97,97 procento AirBaltic akcijų.
 
1.   Posted by Ragna   2024-05-09 16:16  

AirBaltic istorija darosi panasi i KLM