C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-16 18:38 Komentarai: (2)
Europos Centrinio banko prezidentė Christine Lagarde antradienį pareiškė, kad monetarinės politikos vykdytojai ir toliau ketina artimiausiu metu mažinti palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų - sukrėtimų, skelbia CNBC.

Ji teigė, kad ECB „labai atidžiai“ stebės naftos kainas, baiminantis, kad Artimuosiuose Rytuose kils konfliktas. Tačiau po precedento neturinčios Irano atakos prieš Izraelį savaitgalį, ECB vadovė teigė, kad naftos kainų reakcija buvo „palyginti nuosaiki“.

„Mes stebime infliacijos mažėjimo procesą, kuris vyksta pagal mūsų lūkesčius. Mums tereikia sukurti šiek tiek daugiau pasitikėjimo šiuo deinfliaciniu procesu, bet jei jis vyks pagal mūsų lūkesčius, jei nepatirsime didelio sukrėtimo vystymesi, artėjame prie momento, kai turėsime koreguoti ribojančią pinigų politiką“ – TVF pavasario susitikimų kuluaruose sakė Christine Lagarde.

„Kaip jau sakiau, jei nebus sukurtas papildomas sukrėtimas, bus laikas pakankamai greitai sušvelninti ribojančią pinigų politiką“ - pridūrė euro zonos Centrinio banko vadovė.

Paklausta, ar po potencialaus birželio mėnesio sumažinimo, palūkanos bus kerpamos toliau, ji atsakė, kad monetarinės politikos vykdytojai iš anksto neįsipareigoja dėl jokios palūkanų normos krypties.

„Yra didžiulis neapibrėžtumas... Turime būti dėmesingi tiems įvykiams, turime žiūrėti duomenis, daryti išvadas iš tų duomenų“ – tikino Europos Centrinio banko vadovė bei atsisakė komentuoti, paklausta, ar trys palūkanų mažinimai šiais metais yra pagrįsti rinkos dalyvių lūkesčiai.

Paklausta apie centrinio banko įsitikinimą, jog infliacija ir toliau mažės augant žaliavų kainoms, ypač jei naftos kainoms kiltų geopolitinė įtampa, Christine Lagarde atsakė, jog visos žaliavų kainos turi įtakos, ir jie turi būti itin dėmesingi šiems judėjimams.

„Akivaizdu, kad tai turi tiesioginį ir greitą poveikį energijai ir maistui“ – pridūrė ji.
 
1.   Parašė ssd   2024-04-16 21:18  

nieko čia nebus. Nafta, žaliavos ir energija padarys savo bei tie kurie tai turi. Pastatys es stebėjimo pozėje, t.y. rakom.

 
2.   Parašė kibiras   2024-04-17 07:58  

es yra visikai priklausoma no jav. gaila. ir kiaip nebus.