Bitkoinų ETF fondai trečią savaitę iš eilės fiksuoja lėšų atsiėmimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-03 14:50 Komentarai: (0)
Bitkoinų spot ETF rinka patyrė trečią savaitę iš eilės grynąjį aktyvų nutekėjimą po prieš tai buvusios euforijos ir rekordinės vertės investicijų.

Būtent su tuo galima sietį pastarųjų savaičių bitkoino silpnumą ir jo kainos kritimą žemiau šešiasdešimties tūkstančių dolerių.

Didžiausi kapitalo praradimai vis dar yra iš seniausio produkto, pažymėto Grayscale prekės ženklu. Tačiau čia lėšų atsiėmimo dinamika sistemingai mažėja. Bet pastarosiomis savaitėmis įplaukų iš naujų ETF produktų balansas gerokai susilpnėjo, todėl bendras rezultatas buvo neigiamas.

Panašu, kad toks dinamiškas bitkoinų ETF turto augimas, kuris čia vyko nuo metų pradžios (augimas buvo toks dinamiškas, kad surinktų aktyvų apimtis pralenkė seniausią į auksą investuojantį ir daug metų rinkoje veikiantį ETF produktą) dabar gali būti rizikos veiksnys šios kriptovaliutos kainai.

Tad kaip naujos bei gausios įplaukos paskatino kainos kilimą, tokiu atveju negalima atmesti ir atvirkštinės situacijos, ypač jei šie produktai gavo vadinamuosius „karštus“ pinigus, ieškančius greito pelno (ir tą gali rodyti šių fondų aktyvų augimo dinamika).


 
Dar nėra komentarų