Rinka pervertina palūkanų mažinimo mastą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-18 18:10 Komentarai: (0)
Pacific Investment Management Co. (PIMCO) atstovas Daniel Ivascyn mano, kad obligacijų rinkos lūkesčiai dėl JAV pinigų politikos švelninimo nuėjo per toli, praneša Bloomberg.

Obligacijų rinka atsižvelgia į palūkanų normų sumažinimą JAV šiais metais iš viso 115 bazinių punktų. Tai reiškia, kad bent viename iš trijų likusių susitikimų reikėtų nukirpti 0,5 procento. Rinkos lūkesčiai ateinantiems 12 mėnesių iš viso numato daugiau nei 240 bazinių punktų mažinimą.

Bloomberg pabrėžia, kad tokio masto palūkanų kirpimai nedažnai pasitaikydavo kitais laikotarpiais, išskyrus recesiją - nuosmukį.

„Mes manome, kad rinkos galėjo nueiti per toli, tikėdamosi apkarpymo artimiausiu metu“ – sakė didžiausio pasaulyje aktyviai valdomo obligacijų fondo Pimco Income Fund vadovas Daniel Ivascyn.

„Yra tam tikra rizika, kad per ateinančius kelis mėnesius infliacija padidės, o tai gali lemti mažesnį sumažinimą, nei tikėjosi rinka“ – pridūrė jis.

Pacific Investment Management Co. (PIMCO) atstovas atskleidė, kad sumažino „labai trumpo pajamingumo kreivės galo“, t.y. vienerių ir dvejų metų obligacijų, riziką. Jis teikia pirmenybę penkerių metų skolos vertybiniams popieriams.
 
Dar nėra komentarų