Krentanti Volstryto žvaigždė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-30 16:13 Komentarai: (0)
Dar neseniai Super Micro Computer akcijos buvo labai paklausios Volstryte, tačiau dabar investuotojai jas parduoda kuo greičiau dėl virš jos besikaupiančių tamsių debesų. Jau netrukus akcijos bus padalintos, kad jų kaina būtų sumažinta, tačiau nuosmukiai nuo šio fakto paskelbimo kainą jau sumažino daugiau nei trečdaliu.

Nuo istorinio piko šių metų kovą Super Micro Computer akcijos krito dar labiau – dviem trečdaliais. Praėjusį ketvirtadienį dėl informacijos apie JAV Teisingumo departamento pradėtą ​​procesą prieš bendrovę dėl įtarimų dėl manipuliavimo buhalterija jos rinkos vertė susitraukė net virš dvylikos procentų.

Tai garsaus pranešimo, kurį rugpjūčio pabaigoje paskelbė Hindenburg Research, rezultatas, tuo pačiu minima tyrimų kompanija informavo, kad užėmė trumpąją poziciją Super Micro Computer akcijų atžvilgiu. Hindenburg Research apkaltino bendrovę dėl daugybės apskaitos pažeidimų, įtartinų sandorių su susijusiomis įmonėmis bei sankcijų Rusijai ir Kinijai pažeidimu.

The Wall Street Journal leidinys pranešė, kad Teisingumo departamentas pradėjo tyrimą, pažymėdamas, kad jis buvo pradiniame etape ir daugiausia dėmesio skiria buvusio darbuotojo kaltinimams dėl apskaitos principų pažeidimo.

Netrukus po Hindenburg Research ataskaitos, susirūpinimą dėl padėties bendrovėje, kuri buvo viena iš Volstryto investuotojų favoričių, padidino Super Micro Computer pranešimas, kad ji turi atidėti savo metinės ataskaitos pateikimą už pasibaigusius finansinius metus, nes turi „baigti finansinės atskaitomybės vidaus kontrolės struktūros ir efektyvumo vertinimą“. Po šios informacijos akcijos kaina nukrito net 25 procentais.

Taigi, nuo rugpjūčio pradžioje paskelbtos informacijos, jog Super Micro Computer akcijos bus padalintos santykiu už vieną akciją dešimt naujų, jų kaina krito trečdaliu. Tiesa, nuo šių metų pradžios šios kompanijos rinkos vertė vis dar išlieka pakilusi 47,1 procento. Viskas dėl investuotojų euforijos dėl dirbtinio intelekto, kuris, ypač pirmąjį ketvirtį, vertikaliai padidino įmonės rinkos vertę. Nuo sausio pradžios iki piko kovo mėnesį akcijos pabrango net 332 procentais ir tai buvo didžiausias šuolis tarp dirbtinio intelekto srities atstovių. Dabar net juokaujama, kad paskelbtas splitas arba padalijimas buvo atšauktas rinkai natūraliai sumažinus akcijų kainą.

Super Micro Computer pirmiausia žinomas dėl didelio našumo duomenų centrų, debesų kompiuterijos, dirbtinio intelekto (DI) ir duomenų analizės aparatinės įrangos gaminimo. Įmonė siūlo serverius, pagrindines plokštes, aušinimo sistemas ir integruotus IT sprendimus.
 
Dar nėra komentarų