OpenAI verta daugiau nei 87 procentai įmonių iš S&P500 indekso

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-03 16:46 Komentarai: (0)
ChatGPT sukūrusi bendrovė OpenAI iš investuotojų pritraukė 6,6 mlrd. dolerių. Šiame finansavimo etape ji buvo įvertinta 157 mlrd. dolerių. Tai reiškia, kad ji verta daugiau nei 87 procentai įmonių iš S&P500 indekso.

OpenAI, be kita ko, sugebėjo pritraukti kapitalą šiame finansavimo etape iš: Nvidia, Japonijos SoftBank, Fidelity Management & Research Co., iš MGX, investicinės bendrovės iš Jungtinių Arabų Emyratų, ir iš Amerikos fondo Thrive Capital, priklausančio Josh Kushner. Microsoft įnešė apie 750 mln. dolerių, o tai reiškia, kad visos jos investicijos į OpenAI pasiekė 13 mlrd. dolerių.

Šis finansavimo etapas buvo vienas didžiausių JAV istorijoje ir priartino OpenAI rinkos vertinimą prie Uber kapitalizacijos. OpenAI taip pat tapo vienu iš trijų didžiausių technologijų startuolių, gaunančių privatų finansavimą. Kiti du šios grupės startuoliai yra: SpaceX, Elon Musk kosmoso įmonė, ir ByteDance, bendrovė, kuriai priklauso TikTok. Vos prieš kelis mėnesius OpenAI buvo įvertinta 80 mlrd. dolerių, o 2023 metais jo vertė siekė 29 mlrd. dolerių.

OpenAI dar negauna jokio pelno. Analitikų prognozės rodo, kad jos nuostoliai šiais metais gali siekti net 5 mlrd. dolerių. Iki šiol ji savo veiklą grindė ne pelno modeliu. Jos statutas reikalauja dirbti plėtojant dirbtinį intelektą „visos žmonijos labui“. Tačiau bendrovė turės atlikti pertvarką, kuri leis jai gauti komercinį pelną. Ji kol kas neatskleidžia šio pertvarkos plano detalių.

Tačiau OpenAI aiškiai tikisi, kad didžiulis jos produktų populiarumas leis jai pasiekti sėkmę rinkoje. Bendrovė tikisi, kad pardavimai padidės nuo prognozuotų 3,7 mlrd. dolerių 2024 metais iki 11,7 mlrd. dolerių 2025 metais.

„Daugiau nei 250 milijonų žmonių naudojasi ChatGPT kiekvieną savaitę, neatsižvelgiant į iššūkio mastą. Kai kurie žmonės jį naudoja norėdami bendrauti su asmeniu, kuris kalba kita kalba. Kiti jį naudoja spręsdami sudėtingiausias tyrimo problemas. Dirbtinis intelektas jau personalizuoja mokymąsi, spartina sveikatos priežiūros proveržį ir didina produktyvumą. Ir tai tik pradžia“ - sako OpenAI finansų direktorė Sarah Friar.

Be 250 milijonų žmonių, kurie reguliariai naudojasi ChatGPT, 11 milijonų žmonių įsigijo ChatGPT Plus prenumeratą, o 1 milijonas – verslo prenumeratą.
 
Dar nėra komentarų