Alaus darykla „Gubernija“ pasiūlė naują nealkoholinį gėrimą - „Gaivią duonos girą“. Naujajam gaminiui naudojami natūralūs komponentai ir tik vienas maisto priedas - citrinų rūgštis.
„Gaivi duonos gira“ verdama nenaudojant jokių stabilizuojančių medžiagų ir konservantų. Tokia giros gamybos technologija užtikrina gėrimo kokybę ir savitą skonį. „Gaivi duonos gira“ su natūraliu Sibiro ženšenio kvapiųjų medžiagų ekstraktu pilstoma į 0,5 litro talpos skardines.
„Ilgai eksperimentavome, kuo girą pagardinti. Degustavome, kaip ji dera ir su Lietuvoje augančiais, ir su egzotiškais augalais, jų vaisiais. Vienbalsiai sutikome, kad būtent natūralus Sibiro ženšenio kvapiųjų medžiagų ekstraktas gėrimą praturtina subtiliausiu aromatu ir neiškreipia natūralaus duonos giros skonio“, - sako „Gubernijos“ gamybos direktorius Algirdas Gumauskas.
Anot jo, „Gaivioje duonos giroje“ naudojamas natūralus Sibiro ženšenio kvapiųjų medžiagų ekstraktas gėrimui suteikia švelnų, malonų, gaivų aromatą, kuris burnoje išlieka dar keletą minučių po giros gurkštelėjimo. Beje, gaminant „Gaivią duonos girą“ laikomasi tų pačių tradicijų, kaip ir gaminant daugelio gyventojų pamėgtą „Duonos girą“.
„Tačiau šios giros yra skirtingos. Jau iš pavadinimo galima suprasti, kad „Gaivi duonos gira“ nuo „Duonos giros“ skiriasi gaivumu. „Gaivi duonos gira“ yra mažiau saldi, mažiau kaloringa, ją ragaujant labiau juntamas malonus rūgštumas“, - tvirtina A. Gumauskas.
„Gubernija“ pardavimo pajamos 2007 metų pirmą pusmetį buvo 25,79 mln. litų, lyginant su 2006 metų tuo pačiu laikotarpiu išaugo 310,2 tūkst. litų. Taip pat išaugo giros pardavimai -pirmą pusmetį giros parduota 240,1 tūkstančiai dalų, tai 31,7 proc. daugiau nei pernai pirmą pusmetį.
Tačiau bendrovė pirmą pusmetį dirbo nuostolingai. „Gubernija“ per pirmąjį šių metų pusmetį patyrė 2,561 mln. litų nuostolių – 15,2 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kuomet nuostoliai siekė 2,222 mln. litų.
„Gaivi duonos gira“ verdama nenaudojant jokių stabilizuojančių medžiagų ir konservantų. Tokia giros gamybos technologija užtikrina gėrimo kokybę ir savitą skonį. „Gaivi duonos gira“ su natūraliu Sibiro ženšenio kvapiųjų medžiagų ekstraktu pilstoma į 0,5 litro talpos skardines.
„Ilgai eksperimentavome, kuo girą pagardinti. Degustavome, kaip ji dera ir su Lietuvoje augančiais, ir su egzotiškais augalais, jų vaisiais. Vienbalsiai sutikome, kad būtent natūralus Sibiro ženšenio kvapiųjų medžiagų ekstraktas gėrimą praturtina subtiliausiu aromatu ir neiškreipia natūralaus duonos giros skonio“, - sako „Gubernijos“ gamybos direktorius Algirdas Gumauskas.
Anot jo, „Gaivioje duonos giroje“ naudojamas natūralus Sibiro ženšenio kvapiųjų medžiagų ekstraktas gėrimui suteikia švelnų, malonų, gaivų aromatą, kuris burnoje išlieka dar keletą minučių po giros gurkštelėjimo. Beje, gaminant „Gaivią duonos girą“ laikomasi tų pačių tradicijų, kaip ir gaminant daugelio gyventojų pamėgtą „Duonos girą“.
„Tačiau šios giros yra skirtingos. Jau iš pavadinimo galima suprasti, kad „Gaivi duonos gira“ nuo „Duonos giros“ skiriasi gaivumu. „Gaivi duonos gira“ yra mažiau saldi, mažiau kaloringa, ją ragaujant labiau juntamas malonus rūgštumas“, - tvirtina A. Gumauskas.
„Gubernija“ pardavimo pajamos 2007 metų pirmą pusmetį buvo 25,79 mln. litų, lyginant su 2006 metų tuo pačiu laikotarpiu išaugo 310,2 tūkst. litų. Taip pat išaugo giros pardavimai -pirmą pusmetį giros parduota 240,1 tūkstančiai dalų, tai 31,7 proc. daugiau nei pernai pirmą pusmetį.
Tačiau bendrovė pirmą pusmetį dirbo nuostolingai. „Gubernija“ per pirmąjį šių metų pusmetį patyrė 2,561 mln. litų nuostolių – 15,2 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kuomet nuostoliai siekė 2,222 mln. litų.