Bidenas traukiasi iš rinkimų ir užleidžia vietą viceprezidentei

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-07-22 10:41 Komentarai: (0)
Penktadienį visą pasaulį sudrebino IT kompanijos „CrowdStrike“ programinės įrangos atnaujinimas, sustabdęs daugybės „Windows“ kompiuterių veiklą ir įmonių procesus. Įmonės kaltininkės akcijos vertė krito 11 proc., o NASDAQ ir S&P indeksų vertė smuko per atitinkamai 0,9 ir 0,7 procento.

Bendrai, praėjusią savaitę investuotojai rotavo pozicijas iš brangių didelės kapitalizacijos technologijų (NASDAQ -3,7 proc.) į smulkesnių įmonių (Russell 2000 +1,7 proc.) ir bankų akcijas (MSCI USA Financials +1,2 proc.). Tam tikro atsitraukimo buvo galima tikėtis, nes tik „didžiojo septyneto“ akcijos šiais metais sudarė apie 60 proc. viso S&P 500 indekso augimo. Antradienį antro ketvirčio finansinius rezultatus skelbs ir investuotoju rizikos apetitą testuos „Tesla“ ir „Alphabet“.

Joe Bidenas pasitraukė iš prezidento rinkimų. Vakar socialiniame tinkle „X“ (buvęs „Twitter“) dabartinis prezidentas pranešė apie savo sprendimą ir paskelbė remiantis viceprezidentės Kamalos Harris kandidatūrą. Paramą Harris skyrė ir kiti svarbūs demokratai, taip pat svarbu paminėti, kadangi Harris buvo Bideno rinkimų kampanijos dalis, ji perims kampanijai skirtus pinigus ir turės galimybę sąlyginai efektyviai perimti rinkimų estafetę. 

Kinija sumažino trumpo laikotarpio palūkanų normą. Po investuotojus nuvylusio plenarinio susirinkimo praėjusią savaitę, nauja savaitė pradėta netikėtu palūkanų normos mažinimu. Visgi, mažinimas yra ganėtinai ribotas ir nesužadino investuotojų pasitikėjimo sunkumų kamuojamai ekonomikai. Šanchajaus CSI 300 indeksas smuko per 1,2 proc., nors Hang Seng indeksas didėjo 0,8 procento.
 
Dar nėra komentarų