„Nvidia“ pranoko lūkesčius, tačiau akcijos kaina smuko

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-08-29 10:53 Komentarai: (0)
Geri „Nvidia“ rezultatai nepatenkino investuotojų. Antro ketvirčio pajamos siekė 30 mlrd. USD (122 proc. metinis augimas) ir pranoko analitikų lūkesčius 4 procentais. Koreguotas pelnas vienai akcijai siekė 0,68 USD ir buvo 5,5 proc. didesnis nei tikėtasi.

Nepaisant gerų finansų, prie šokiruojančiai stiprių „Nvidia“ rezultatų pripratę investuotojai numušė akcijos kainą per 7 procentus po biržinėje prekyboje. Daug dėmesio rinkos dalyviai skyrė naujausio bendrovės „Blackwell“ procesorių serijos vystymui, kuris truks ilgiau nei buvo tikėtasi. Jau prieš rezultatų publikavimą buvo spekuliacijų, jog yra problemų su „Blackwell“ (vakarykštėje prekyboje akcija smuko 2,1 proc.), kompanija tikisi per ketvirtą ketvirtį gauti kelis milijardus pajamų iš šios produktų serijos. Neveltui tiek daug kalbama apie „Nvidia“ – įmonės augimas ženkliai prisidėjo prie šių metų S&P 500 indekso ir viso technologijų sektoriaus didėjimo, tad didesni trikdžiai susiję su įmonės plėtra gali nuvilnyti per visas rinkas. Kai kurie analitikai pagal reikšmę rinkoms įmonės rezultatus prilygina JAV infliacijos ar darbo rinkos publikavimams. S&P 500 indekso vertė vakar mažėjo 0,6 proc., o ateities sandorių kainos yra smukusios dar 0,2 procento.

Šiandien laukiama rugpjūčio mėnesio infliacijos skaičių Vokietijoje ir Ispanijoje. Didžiausioje Europos ekonomikoje tikimasi infliacijos lėtėjimo nuo 2,3 iki 2,1 proc., o per mėnesį kainos turėjo nepakisti . Ispanijoje infliacija turėtų smukti iki 2,4 proc., nors dar tik birželį infliacija siekė 3,4 procento. Rytoj bus publikuojama euro zonos infliacija. Šiandien paskelbti Švedijos BVP duomenys buvo ženkliai geresni nei tikėtasi – per metus šalies ekonomika paaugo 0,5 proc., kai ekonomistai nesitikėjo jokio pokyčio, o per ketvirtį laukta net 0,8 proc. susitraukimo (rezultatas -0,3 proc.). Mažmeninės prekybos aktyvumas liepą taip pat buvo neblogas, per mėnesį pakilo 0,5 procento.
 
Dar nėra komentarų