„Apple“ metų renginys ir „iPhone“ 16 pristatymas investuotojų nenustebino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-09-10 10:50 Komentarai: (0)
Kinijos prekybos duomenys pabrėžia jos problemas. Rugpjūtį Kinijos eksporto kiekiai augo 8,4 proc. (tikėtasi 6,5 proc.), o importas buvo nepakitęs (tikėtasi 6,6 proc. augimo). Tai atspindi disbalansą tarp silpnos vidinės paklausos ir aktyvios pramonės, proteguojamos centrinės valdžios.

Visgi, slogus vidinis vartojimas yra didelė problema, atnešanti defliaciją, tolesnį mažą vartotojų pasitikėjimą ir užkurianti lėtėjimo ciklą, kurio neužpildysi vien eksportu. Kinijos akcijos šiais metais yra vienos silpniausių pasaulinėse rinkose, CSI 300 indeksas yra nusileidęs daugiau nei 7 procentus.

Ramioje prekybos sesijoje rinkos dalinai atsigavo po penktadienio kritimo. STOXX 600 indeksas didėjo 0,8 proc., S&P 500 ir NASDAQ indeksai augo 1,2 procento. Kol kas rinkos laukia trečiadienį skelbiamų JAV infliacijos duomenų ir ketvirtadienio ECB posėdžio rezultatų. EUR/USD kursas per vakar smuko nuo 1,109 iki 1,103. Žaliavų rinkose mažai pokyčių, naftos kainos vis dar laikosi metų žemumose, o industrinių metalų kainos vis dar smukusios.

Pirmadienį „Apple“ pristatė ilgai lauktą dirbtinio intelekto pilną „iPhone“ 16 seriją. Kartu su telefonais buvo pristatyti ir nauji laikrodžiai ir ausinės, tačiau daugiausiai dėmesio renginyje skirta dirbtiniam intelektui. „Apple“ bando vytis kitas kompanijas dirbtinio intelekto sferoje, bet sukurti technologijas užtrunka laiko. Nors naujuosius išmaniuosius telefonus bus galima įsigyti jau už 10 dienų, programinė įranga su dirbtiniu intelektu bus pasiekiama tik nuo spalio mėnesio, o net ir tada tai bus labiau „beta“ versija. Kiti „iPhone“ pokyčiai buvo smulkūs – išvaizdos, techninės įrangos, dydžio. Investuotojai į svarbiausią bendrovės metų pristatymą nesureagavo – akcijos vertė liko beveik nepakitusi, dauguma naujovių buvo žinomos iš anksto, o didelių siurprizų nebuvo pateikta.

Šiandien laukiama pirmųjų JAV prezidento debatų tarp K. Harris ir D. Trumpo. Pirmieji debatai, kurie atskleidė J. Bideno problemas, dar iki dabar šiurpina demokratus. Šį kartą turėtų būti kitaip – Harris yra buvusi generalinė prokurorė, kuriai debatuoti ir argumentuoti tikrai nėra svetima. Po pirminio spurto Harris pergalės tikimybės dabar yra priblėsusios, jos šansai laimėti yra ties 47 proc., Trumpo šansai siekia 52 procentus. Pagrindinė Harris problema – rinkėjai jos taip gerai nepažįsta kaip Trumpo. Šie debatai bus gera proga prisistatyti šaliai ir kartu pasilyginti abu kandidatus pirmame jų susitikime akis į akį.
 
Dar nėra komentarų