Rekordinis įplaukos į obligacijų ETF

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-05 16:24 Komentarai: (0)
Strategas duomenimis, biržoje prekiaujami fondai, turintys pasyvią valdymo strategiją (ETF), investuojantys klientų pinigus į obligacijas, liepą pritraukė 39 mlrd. dolerių – daugiausiai istorijoje.

Tai įvyko JAV iždo skolos vertybinių popierių ralio metu, kai dviejų metų ir dešimties metų trukmės pajamingumas liepos mėnesį sumažėjo atitinkamai 46 ir 34 baziniais punktais dėl švelnesnių ekonominių duomenų ir rinkos vertinimo, jog mūsų laukia daugiau palūkanų mažinimų.

„Žmonės nori obligacijų. Investuotojai bando pasinaudoti tuo, kad palūkanų normos pradeda mažėti, todėl jūs gaunate dalį kainos padidėjimo“ – sakė Strategas ETF strategas Todd Sohn.

Liepos mėnesį į iShares Core US Aggregate Bond ETF įplaukė daugiau nei 2 mlrd. dolerių, o į iShares Broad USD High Yield Corporate Bond ETF – 2,9 mlrd. dolerių.

Bloomberg taip pat pažymi, kad įmonių obligacijų prekybos apimtys išaugo, nes pastaruoju metu paklausa aplenkė net padidėjusį naujų skolų emisijų tempą. Teigiama, kad tai paskatino pinigų valdytojus eiti į antrinę rinką bei gauti vertybinių popierių, kuriuos jie nori nusipirkti.
 
Dar nėra komentarų