Samsung pelnas pašoko mažiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-08 13:18 Komentarai: (0)
Pietų Korėjos technologijų milžinė Samsung Electronics pranešė, kad remiantis pirminiais preliminariais duomenimis, per trečiąjį ketvirtį jos pelnas pašoko beveik keturis kartus, tačiau analitikai tikėjosi dar geresnio rezultato.

Minimos kompanijos veiklos pelnas per praėjusį ketvirtį siekė apie 9.1 trilijono Korėjos vonų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį jis sudarė tik 2.43 trilijono Korėjos vonų. Tai reiškia, kad jis pašoko net beveik keturis kartus.

Tuo tarpu rinkoje laukta, kad Samsung Electronics veiklos pelnas pašoks dar labiau ir sieks vidutiniškai net 11.456 trilijono Korėjos vonų.

Laukiama, kad Pietų Korėjos įmonės ketvirčio pajamos sudarys apie 79 trilijonus Korėjos vonų, kai analitikų prognozių vidurkis - 81.96 trilijono Korėjos vonų. Palyginus su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, pajamos augo virš septyniolikos procentų.

„Samsung atminties verslo našumas sumažėjo dėl „vienkartinių išlaidų ir neigiamų pasekmių“, įskaitant mobiliųjų klientų atliekamus atsargų koregavimus ir padidėjusią Kinijos atminties kompanijų senų produktų pasiūlą“ – rašoma Samsung pranešime.

Samsung yra pirmaujantis atminties lustų, naudojamų tokiuose įrenginiuose kaip nešiojamieji kompiuteriai ir serveriai, gamintojas. Jis taip pat yra antras pagal dydį išmaniųjų telefonų rinkos žaidėjas pasaulyje.

Nuo šių metų pradžios minimos kompanijos akcijos Pietų Korėjos biržoje atpigo beveik ketvirtadaliu, o per pastaruosius vienerius metus - virš devynių procentų. Palyginimui, Kospi indekso vertė atitinkamai krito 2,2 procento bei pakilo virš aštuonių procentų.
 
Dar nėra komentarų