Didžiausio JAV banko pelnas smuktelėjo mažiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-11 15:06 Komentarai: (0)
Stambiausias pagal valdomą turtą Amerikos bankas JPMorgan Chase & Co. šiandien pirmasis paviešino savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog pelnas akcijai krito mažiau nei laukta rinkoje. Prieš prekybinės sesijos metu šio banko akcijos brango:JPMorgan Chase & Co. 216,00 (1,48%).

Per praėjusį ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 12,898 mlrd. dolerių arba 4.37 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo dviem procentais mažiau, na o lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu, pelnas traukėsi dvidešimt devyniais procentais.

Rinkoje laukta, kad ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai tik 4.01 dolerį.

JPMorgan Chase & Co. grynosios pajamos per ketvirtį sudarė 43,315 mlrd. dolerių, kai laukta, kad sieks vidutiniškai 41,63 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, pajamos smuko penkioliką procentų, o lyginant su 2023 metų tuo pačiu laikotarpiu - paaugo šešiais procentais.

Kitą vertus, atidėjiniai kredito nuostoliams padengti per ketvirtį sudarė 3,111 mlrd. dolerių, ir lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus pašoko daugiau nei dvigubai, kai ketvirtį prieš tai jie siekė 3,052 mlrd. dolerių.

Pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais nepakito ir siekė 4,5 mlrd. dolerių (laukta 4,38 mlrd. dolerių), o pajamos iš prekybos akcijomis pakilo dvidešimt septyniais procentais iki 2,6 mlrd. dolerių (laukta 2,41 mlrd. dolerių).

JPMorgan Chase & Co. generalinis direktorius Jamie Dimon savo pranešime paminėjo įmonės ketvirčio rezultatus, taip pat atkreipė dėmesį į reguliavimo institucijų pastangas priversti bankus turėti daugiau kapitalo ir išreiškė susirūpinimą dėl didėjančios geopolitinės rizikos, sakydamas, kad sąlygos yra „klastingos ir blogėja“.

Bendrai po pirmų trijų šių metų ketvirčių banko grynasis pelnas sudaro 44,466 mlrd. dolerių, arba dešimt procentų daugiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį. Grynosios pajamos augo dvyliką procentų iki 136,855 mlrd. dolerių, o atidėjiniai kredito nuostoliams padengti padidėjo beveik ketvirtadaliu iki 8,047 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios JPMorgan Chase & Co. rinkos vertė pakilo 23,7 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 45,6 procento. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai padidėjo 12,6 bei 25,6 procento.
 
Dar nėra komentarų