FED labai daug nesumažins palūkanų normų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-09 16:09 Komentarai: (0)
Bridgewater Associates įkūrėjas Ray Dalio nesitiki tolesnių didelių palūkanų normų mažinimų Amerikoje, praneša Bloomberg.

„Šiuo metu ekonomika yra gana gerai subalansuota“ – per ekonomikos forumą sakė jis.

Praėjusį mėnesį Amerikos Centrinis bankas nustebino atlikdamas agresyvų 50 bazinių punktų palūkanų normos kirpimą. Dar visai neseniai buvo tikimasi, kad dar vienas toks sumažinimas bus atliktas lapkritį, tačiau stebėtinai geri praėjusios savaitės duomenys apie JAV darbo rinką rugsėjį sumažino tokio kirpimo tikimybę iki nulio.

Ray Dalio išreiškė susirūpinimą dėl JAV obligacijų rinkos. Jis kalbėjo apie „nepaprastą pasiūlos ir paklausos situaciją“. Jo nuomone, JAV obligacijos sudaro didelę dalį institucinių investuotojų portfelių ir tai atrodo per didelė dalis. Papildomas neapibrėžtumo veiksnys yra geopolitika.

„Užsienio šalys nerimauja dėl savo obligacijų, nes joms gali būti taikomos sankcijos“ – atkreipė dėmesį Ray Dalio.

Milijardierius mano, kad Donald Trump prezidento rinkimų kampanijoje pasiūlyta politika, pirmiausia paskelbtas pelno mokesčio sumažinimas įmonėms, yra „klasikiškesnė kapitalistinė“.

„Jis labai teisus dėl galimybės didinti muitus“ – sakė Ray Dalio bei pridūrė, kad jei Donald Trump siūlymai būtų įgyvendinti, šalis kasmet gautų apie 800 mlrd. dolerių.
 
Dar nėra komentarų