Po penkerių metų JAV bulių rinka pradeda slopti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-10 14:48 Komentarai: (0)
Buvęs PIMCO vadovas Bill Gross mano, kad augimo ralis, per pastaruosius penkerius metus beveik padvigubinęs Amerikos įmonių vertę, dabar slūgsta, skelbia Bloomberg.

Jo nuomone, tai reiškia, kad investuotojai turėtų tikėtis nedidelės, nors ir teigiamos investicijų grąžos.

Anksčiau „obligacijų karaliumi“ vadintas milijardierius rekomenduoja išlaikyti vidutinę poziciją akcijų rinkoje ir daugiau investuoti į vadinamas gynybines įmones. Jis taip pat rekomenduoja išlaikyti mažas obligacijų pozicijas.

„Nebus meškų rinkos, bet tai nebebus ta pati bulių rinka“ – prognozuoja Bill Gross.

Bloomberg pažymi, kad jo nuomonė yra vienas iš balsų, įspėjančių apie silpnėjantį tempą, dėl kurio S&P500 indeksas pakilo iki rekordinės aukštumos.

Tarp negatyvių veiksnių, kurie, anot Bill Gross, neigiamai paveiks tolesnio reikšmingo JAV akcijų rinkos augimo galimybę, yra aukšti vertinimai, geopolitinė rizika ir ilgalaikėje perspektyvoje netvarus biudžeto deficitas. Buvęs PIMCO vadovas taip pat atkreipė dėmesį į riziką, jog didės mokesčiai įmonėms po to, jei Kamala Harris laimės prezidento rinkimus ir demokratai perims Kongreso kontrolę.

Tuo pačiu Bill Gross mano, kad pranešimai apie rekordinius pinigus, kuriuos šiuo metu turi legendinis investuotojas Warren Buffett, turėtų būti įspėjimas investuotojams.
 
Dar nėra komentarų