N.Roubini: D.Trump pergalė gresia stagfliaciniu šoku

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-11 13:51 Komentarai: (0)
Žinomas amerikiečių ekonomistas Nouriel Roubini perspėja, kad Donald Trump sugrįžimas į Baltuosius rūmus po lapkritį įvyksiančių JAV prezidento rinkimų reiškia stagfliacinio šoko Amerikos ekonomikai riziką, skelbia Bloomberg.

„Donald Trump prekybos, valiutos, pinigų, fiskalinės, imigracijos ir užsienio reikalų politikos derinys reiškia daug didesnę stagfliacinio rezultato riziką nei Kamala Haris išrinkimo atveju“ - tikino jis.

Amerikiečių ekonomistas tvirtina, kad Donald Trump planas didinti tarifus, devalvuoti dolerį ir ryžtingai kovoti su nelegalia emigracija gresia sulėtinti ekonomiką ir kartu padidinti infliaciją. Nouriel Roubini taip pat mano, kad galimas tokios situacijos katalizatorius gali būti įvykiai Artimuosiuose Rytuose, dėl kurių padidės naftos kainos.

Ekonomistas tikina, kad investuotojai gali apsisaugoti nuo galimo padėties pablogėjimo laikydami auksą, trumpalaikes ir su infliacija susietas obligacijas.

Nouriel Roubini mano, kad investuotojai dar nereagavo į Trump pergalės riziką dėl nedidelio rinkimų apklausų skirtumo, lūkesčių, kad administracija apribos jo veiksmus, ir tikėjimo, kad galimas rinkos nuosmukis privers Donald Trump pasitraukti iš kai kurių savo veiksmų.
 
Dar nėra komentarų