W.Buffett turimas Bank of America akcijų kiekis nukrito žemiau 10 procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-11 16:48 Komentarai: (0)
Legendinio investuotojo ir milijardieriaus Warren Buffett įmonė Berkshire Hathaway sumažino savo turimą Bank of America akcijų paketą iki mažiau nei 10 procentų po išpardavimo, kuris prasidėjo dar liepos viduryje.

Ketvirtadienio vakarą JAV vertybinių popierių ir biržos komisijai pateikusi informaciją Berkshire Hathaway atskleidė, kad buvo parduota daugiau nei 9,5 mln. minimo banko akcijų per tris sandorius, sudarytus nuo antradienio iki ketvirtadienio. Dėl šio žingsnio valdoma Bank of America vertybinių popierių suma sumažėjo iki 775 mln. akcijų, arba maždaug 9,987 procento viso kapitalo.

Kadangi dabar akcijų paketas yra žemiau pagrindinės 10 procentų ribos, Berkshire Hathaway nebeprivalo per dvi dienas pranešti apie su Bank of America banko nuosavybės vertybiniais popieriais susijusias operacijas.

Legendinio investuotojo ir milijardieriaus Warren Buffett įmonė pradėjo mažinti minimo banko akcijų paketą liepos viduryje, kai pardavė apie 33,9 mln. nuosavybės vertybinių popierių už maždaug 1,48 mlrd. dolerių. Iš viso Bank of America akcijų yra realizuota už daugiau nei 7 milijardus dolerių.

Vis dėlto nepaisant minėtų pardavimų, Berkshire Hathaway išlieka didžiausiu minimo banko instituciniu investuotoju.

Nuo šių metų pradžios Berkshire Hathaway A klasės akcijų kaina pakilo ketvirtadaliu, o B klasės - 26,8 procento, kai Bank of America rinkos vertė paaugo 22,4 procento.
 
Dar nėra komentarų