Eleving Group akcijų paklausa IPO metu pasiūlą viršijo 1,2 karto

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-09 13:49 Komentarai: (0)
Kaip rašoma pranešime, profesionalūs ir mažmeniniai investuotojai iš Baltijos šalių ir Europos parodė didelį susidomėjimą Eleving Group pirminiu viešuoju siūlymu (IPO): iš viso bendrovės akcijas pasirašė 4515 investuotojų už 33 mln. eurų, o paklausa pasiūlą viršijo 1,2 karto. Tai buvo didžiausias privačios įmonės organizuotas IPO Latvijoje.

Eleving Group pastebėjo didelę tiek mažmeninių, tiek institucinių investuotojų paklausą. Instituciniai investuotojai, įskaitant fondus ir šeimos biurus Baltijos šalyse ir Vakarų Europoje, įsigys 72 procentus visų išleistų akcijų.

Tuo pačiu metu pasiūlymas pritraukė 4466 mažmeninius investuotojus, sudarančius 28 procentus visų išleistų akcijų. Pagal mažmeninę paklausą tarp Baltijos šalių pirmavo Estija (52 procentai), po to rikiuojasi Latvija (36 procentai) ir Lietuva (12 procentų). Šio tipo investuotojų pateikti pasiūlymai įsigyti Eleving Group akcijų IPO metu buvo už vidutiniškai 1994 eurus.

Kaip informuojama pranešime, bendrovė, konsultuodamasi su AS LHV Pank, atliekančia pagrindinio valdytojo ir finansų vykdytojo pareigas, galutinę pasiūlymo kainą nustatė 1,70 euro už akciją. Užbaigus platinimą, numatomas laisvas bendrovės akcijų kiekis apyvartoje sieks 18,4 procento.

Mažmeniniams investuotojams buvo skirta 100 procentų jų pasirašytų akcijų sumos. Kaina yra vienoda visiems investuotojams. Investuotojai, pasirašę daugiau nei galutinė pasiūlymo kaina, perteklines lėšas atgaus.

„Nuoširdžiai dėkojame daugiau nei 4500 naujų akcininkų, kurie dalyvavo Eleving Group IPO, parodydami savo pasitikėjimą įmone ir prisidėję prie mūsų nuolatinės sėkmės. IPO buvo reikšmingas laimėjimas, pasižymėjęs gerai subalansuotu paskirstymu tarp Baltijos mažmeninių investuotojų ir didele institucine paklausa. Bendrovė sėkmingai surinko reikiamą kapitalą, kad palaikytų mūsų augimo strategiją ir užtikrintų patrauklų dividendų pajamingumą visiems investuotojams. Taip pat esame dėkingi mūsų sindikatui, kuriam vadovauja LHV, Signet ir Warburg, taip pat visiems mūsų patarėjams už neįkainojamą paramą šiame procese" - sakė Eleving Group generalinis direktorius Modestas Sudnius.

"Eleving Group IPO žymi reikšmingą etapą kaip didžiausias privatus IPO Latvijoje, pabrėžiant stiprią įmonės poziciją rinkoje. Būdama viena iš nedaugelio Baltijos šalių įmonių, turinčių augančią veiklą už regiono ribų, Eleving Group įneša vertingos įvairovės vietos rinkai. Nepaisant dabartinių sudėtingų IPO sąlygų, sėkmingas šio pasiūlymo užbaigimas išryškina investuotojų pasitikėjimą įmonės augimo potencialu ir gebėjimu naviguoti sudėtingoje pasaulinėje aplinkoje" - teigė LHV Investicinės bankininkystės vadovas Mihkel Torim.

Prekyba Eleving Group akcijomis Nasdaq Baltijos pagrindiniame prekybos sąraše ir Frankfurto vertybinių popierių biržos reguliuojamoje rinkoje Prime Standard prasidės spalio 16 dieną, trumpiniu ELEVR. Numatoma, kad atsiskaitymas už akcijas įvyks maždaug spalio 14 dieną.

Eleving Group skatina finansinių technologijų inovacijas visame pasaulyje nuo pat jos įkūrimo 2012 metais Latvijoje. Šiuo metu grupė veikia 16 rinkų ir 3 žemynuose, skatindama finansinę įtrauktį ir socialinį mobilumą nepakankamai aptarnaujamose bendruomenėse visame pasaulyje. Eleving Group sukūrė kelių prekių ženklų portfelį savo transporto priemonių ir vartotojų finansų verslo linijoms: maždaug 2/3 portfelio sudaro paskolos su užstatu ir mobilumo produktai, o Mogo yra pirmaujantis prekės ženklas, o maždaug 1/3 portfelio, įskaitant neužtikrintus vartojimo finansinius produktus.
 
Dar nėra komentarų