Didėja lūkesčiai dėl lėtesnio FED palūkanų karpymo tempo 

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-10-22 11:37 Komentarai: (0)
Skolos turto klasėje vystosi korekcija - pinga daugelio valstybių obligacijos. To priežastis - didėjantys lūkesčiai, kad dėl pakankamai geros JAV ekonomikos būklės FED lapkričio mėnesio susitikimo metu palūkanų normų nemažins.

Žvelgiant į JAV 10 metų skolos kainos dinamiką, obligacijų pajamingumas per maždaug mėnesį didėjo nuo 3,6 proc. iki 4,2 procento. Tuo tarpu Vokietijos 10 metų obligacijų pajamingumo augimas nuosaikesnis – skolos kaina per tokį pat laikotarpį didėjo 25 baziniais punktais ir šiuo metu siekia 2,28 procento. Pingančios obligacijos bent jau kol kas turi neigiamos įtakos ir akcijų rinkoms, kur vakar mažėjo pagrindinių JAV akcijų indeksų reikšmės (S&P500 - 0,18 proc., DOW JONES -0,80 proc.). Šiandien Azijos rinkos neįgauna aiškios krypties, o Europos ir JAV biržų ateities sandoriai rodo nežymiai teigiamą prekybos pradžią. 

Geopolitikos sferoje šiandien prasideda BRICS lyderių susitikimas Rusijoje. Net 32 šalių lyderių renkasi Kazanės mieste, o tokio lygio susitikimas rodo apie Vakarų nesėkmingas pastangas izoliuoti Rusiją, kartu ir apie augančią atsvarą JAV ir jos sąjungininkams.
 
Dar nėra komentarų